Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Retete > Supe & Creme > Supa crema de porumb cu …

Supa crema de porumb cu creveti trasi la tigaie cu Cognac

Diversitatea porumbului in gastronomie poate fi cvasi infinita. Cu toate ca in Romania porumbul nu este folosit decat ca malai, fiert sau copt si in anumite zone din tara pentru prajituri, in America Latina de unde provine are nenumarate intrebuintari. Acest aliment bazic si rustic ne ofera o mare varietate de retete si forme de preparare, incepand de la tortillas, diferite prajeli pentru supe, in compozitia faimoaselor tamales, ca bautura racoritoare, burritos, enchiladas pana la multitudinea de supe si multe alte preparate.

Arta gustului, Creveti, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Supa crema, Supe














Supa crema de porumb se prepara in multe feluri si este foarte hranitoare. Este o supa catifelata, preparata din porumb de calitate si lasat sa fiarba la foc mic.

Si cum nu ma pot rabda sa nu experimentez si sa inventez retetele mele proprii, astazi am preparat o supa crema de porumb delicioasa de 5 stele!


Supa crema de porumb cu creveti trasi la tigaie cu Cognac


Ingrediente pentru 2 persoane:

1 cutie de porumb

1 ceapa medie

3 fire de ceapa verde

1 cartof de dimensiune medie

2 catei de usturoi

5-6 felii de ardei iute rosu

30 ml lapte proaspat

30 ml smantana de gatit

5 ml Cognac

1 litru supa vegetala

Ulei extravirgin de masline

Sare

Piper


Ingrediente pentru creveti:

6 creveti Vannamei de la Ocean Fish

Ulei extravirgin de masline

Praf de ghimbir

Praf de ardei Cayenne

Sare

10 ml Cognac


Preparare:

Arta gustului, Creveti, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Supa crema, Supe















Degustarea a fost precum un curcubeu pe cerul gurii, ceea ce va doresc si voua!

sus

#img_25