Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Retete > Supe & Creme > Supa crema de morcovi cu …

Supa crema de morcovi cu ghimbir

Astazi doresc sa va impartasesc o reteta pe care am preparat-o sambata. Uneori ne vine greu sa gatim pe timp de vara datorita caldurii. M-am gandit ca aceasta supa crema ar putea fi consumata atat calda cat si rece: zis si facut. Dar pana la reteta, hai sa vedem ce beneficii si ce proprietati are morcovul.

Se pare ca morcovul vine din continentul asiatic, mai exact din Afganistan iar in Europa este cultivata inca de pe vremea grecilor antici care foloseau morcovul in scopuri de vindecare. Avem insa marturii care conferma utilizarea morcovului si in perioada I.C.

Arta gustului, Din retetele mele, Felul intai, Gabriella Pascaru Bisi, ghimbir, morcovi, Supa, Supa crema














Exista multe varietati de morcovi care se diferentiaza in primul rand prin culoare: rosu, galben, alb, portocaliu si negru. Morcovul este un aliment cu putine calorii, nu contine grasimi si este bogat in fibre, alfa caroten si betacaroten. Dar acestea nu sunt singurele substante continute de morcov care fac atat de bine organismului nostru; morcovul este bogat in fier, calciu, potasiu, fosfor, sodiu, magneziu, cupru, vitaminele B2, B6, C,D, E si dextroza. Toate aceste componente fac ca morcovul sa fie un aliment de neinlocuit pentru o corecta alimentatie.

Morcovul are un rol fundamental in echilibrul si protectia stomacului pentru ca intareste si impermeabilizeaza peretii acestuia, aparandu-l de microorganismele nocive. Consumul de morcovi, ajuta corpul nostru sa tonifice ficatul, sa regenereze celulele si este un excelent detoxifiant.

Arta gustului, Din retetele mele, Felul intai, Gabriella Pascaru Bisi, ghimbir, morcovi, Supa, Supa crema














Imi place sa numesc morcovii “cutia minune” si asta nu numai pentru ceea ce am scris mai sus, ci si pentru ca sunt excelenti si pentru ten, in caz de acnee, pentru un bronz mai frumos pe timp de vara si daca nu stiati, din morcov se poate prepara foarte usor si o masca cosmetica excelenta.

Asadar, morcov cat mai mult, consumat crud, suc de fructe fresh sau gatit asa cum ne place noua mai mult. Dar hai sa vedem reteta mea de astazi.


Supa crema de morcovi cu ghimbir


Ingrediente pentru 2 persoane:

3 morcovi proaspeti

4 cepe argintate de dimensiuni medii

1 cartof

30-40 gr ghimbir proaspat

½ jumatate cutie smantana de gatit

1 galbenus de ou

Sare

Piper negru proaspat macinat

Seminte crude de dovleac

Fulgi de Parmezan sau Grana Padano

Arta gustului, Din retetele mele, Felul intai, Gabriella Pascaru Bisi, ghimbir, morcovi, Supa, Supa crema















Preparare:


Aceasta supa crema este excelenta atat rece cat si fierbinte pe timp de iarna. Contine multe vitamine si este usor de digerat.


#img_25

sus