Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Focaccia rasucita este o reteta simpla de realizat daca respectati pasii retetei si in acelasi timp ingredientele. Trebuie sa aveti putina rabdare intrucat va fi gata in circa 4 ore, dar va asigur ca merita pe deplin. Astazi, i-am dat o forma “scenografica”, in sensul in care in loc sa o prepar la tava, am rasucit-o si am adaugat masline, rosii cherry si arome mediteraneene. Evident ca o puteti personaliza si cu alte ingrediente mediteraneene.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Focaccia rasucita cu masline si rosii Cherry, focaccia, focaccia italiana, focaccia rasucita, focaccia cu masline, paine rasucita, retete italiene, paine italiana, preparate italiene, parmafood distribution, parmashop, mazza romania, mazza, aluat italian, retete originale, retete delicioase, picnic, bufet, reteta focaccia











De gust nu mai spun, este pe putin spus delicioasa si o puteti asocia cu branzeturi, mezeluri sau o puteti consuma ca atare. Este perfecta pentru a va intampina oaspetii, pentru un bufet, pentru pachetelul celor mici si pentru picnic-uri, ca tot a sosit vremea frumoasa.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Focaccia rasucita cu masline si rosii Cherry, focaccia, focaccia italiana, focaccia rasucita, focaccia cu masline, paine rasucita, retete italiene, paine italiana, preparate italiene, parmafood distribution, parmashop, mazza romania, mazza, aluat italian, retete originale, retete delicioase, picnic, bufet, reteta focaccia










Dar haideti sa o preparam impreuna!


Ingrediente pentru o forma de 26 cm diametru

250 gr faina Manitoba

250 gr faina cu 10,3-10,5 % proteine

320 gr apa calduta

40 gr ulei extravirgin de masline

10 gr drojdie proaspata

1 lingurita zahar tos

2 lingurite sare

Alte ingrediente:

Rosii Cherry

Masline verzi gigant. Eu le-am folosit pe cele de la Mazza, sunt foarte, foarte bune! Fulgi de sare mediteraneana

Piper negru macinat mare

Mix din ierburi aromatice: oregan, rozmarin, cimbru si maiorana, toate proaspete! Rozmarinul il scoatem de pe crenguta si il tocam, restul aromelor scoatem frunzulitele de pe crengute.

Ulei extravirgin de masline pentru uns


Preparare:


Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Focaccia rasucita cu masline si rosii Cherry, focaccia, focaccia italiana, focaccia rasucita, focaccia cu masline, paine rasucita, retete italiene, paine italiana, preparate italiene, parmafood distribution, parmashop, mazza romania, mazza, aluat italian, retete originale, retete delicioase, picnic, bufet, reteta focaccia















Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Focaccia rasucita cu masline si rosii Cherry, focaccia, focaccia italiana, focaccia rasucita, focaccia cu masline, paine rasucita, retete italiene, paine italiana, preparate italiene, parmafood distribution, parmashop, mazza romania, mazza, aluat italian, retete originale, retete delicioase, picnic, bufet, reteta focaccia















Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Focaccia rasucita cu masline si rosii Cherry, focaccia, focaccia italiana, focaccia rasucita, focaccia cu masline, paine rasucita, retete italiene, paine italiana, preparate italiene, parmafood distribution, parmashop, mazza romania, mazza, aluat italian, retete originale, retete delicioase, picnic, bufet, reteta focaccia















Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Focaccia rasucita cu masline si rosii Cherry, focaccia, focaccia italiana, focaccia rasucita, focaccia cu masline, paine rasucita, retete italiene, paine italiana, preparate italiene, parmafood distribution, parmashop, mazza romania, mazza, aluat italian, retete originale, retete delicioase, picnic, bufet, reteta focaccia












Este un preparat extraordinar de bun, il putem prepara duminicile, de sarbatori, cand avem musafiri, chiar si pentru un bufet suedez, fiind si un preparat aratos.


Se poate conserva in stergar, asezat intr-o punga de plastic inchisa bine, dar eu va sfatuiesc sa il consumati in aceeasi zi, proaspat.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Focaccia rasucita cu masline si rosii Cherry, focaccia, focaccia italiana, focaccia rasucita, focaccia cu masline, paine rasucita, retete italiene, paine italiana, preparate italiene, parmafood distribution, parmashop, mazza romania, mazza, aluat italian, retete originale, retete delicioase, picnic, bufet, reteta focaccia











Daca doriti, il puteti congela dupa racirea completa pentru o perioada de 2 saptamani. La scoaterea din congelator, il puneti in cuptorul cu microunde timp de 2 minute si focaccia va fi ca proaspat scoasa din cuptor.


Retete > Paine si Aluaturi> Focaccia rasucita cu masline …

Focaccia rasucita cu masline si rosii Cherry

#img_25

sus