Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Italia este recunoscuta ca fiind tara care are cele mai multe tipologii de paine din lume. Fiecare regiune din peninsula se mandreste cu painile traditionale, uneori diferite de la sat la sat. Conform unui studiu din 2016, in Italia exista peste 250 de varietati de paine traditionala si aici ne referim strict la acele paini care sunt cunoscute ca nume si descriere. Cu toata probabilitatea exista mai multe.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Paine umpluta cu rosii uscate si masline, paine umpluta, paine umpluta cu masline, paine italiana, paine mediteraneana, paine buna, retete italiene, pane italiano, paine delicioasa, painea ce de toate zilele, gusturi mediteraneene, iubesc painea, rosii uscate, paine delicioasa, paine deosebita











Astazi, va aduc o alta reteta delicioasa de paine italiana, care va cuceri toti membrii familiei. O paine cu arome mediteraneene, perfecta pentru aperitiv, pentru dejunul copiilor, pentru intalnirile cu prietenii si chiar pentru un bufet suedez pentru ca inafara gustului extraordinar, aceasta paine este si aratoasa. O paine pufoasa care este usor de digerat datorita ingredientelor, perfecta alaturi de branzeturi.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Paine umpluta cu rosii uscate si masline, paine umpluta, paine umpluta cu masline, paine italiana, paine mediteraneana, paine buna, retete italiene, pane italiano, paine delicioasa, painea ce de toate zilele, gusturi mediteraneene, iubesc painea, rosii uscate, paine delicioasa, paine deosebita











Ingrediente pentru aluat:

500 gr faina de calitate

10 gr drojdie uscata activa

20 gr ulei extravirgin de masline

275 gr apa calduta

½ lingurita zahar tos

7 gr sale

Ingrediente pentru umplutura:

100 gr masline fara samburi

100 gr rosii uscate

1 crenguta de rozmarin proaspat, tocata foarte marunt.


Preparare:


Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Paine umpluta cu rosii uscate si masline, paine umpluta, paine umpluta cu masline, paine italiana, paine mediteraneana, paine buna, retete italiene, pane italiano, paine delicioasa, painea ce de toate zilele, gusturi mediteraneene, iubesc painea, rosii uscate, paine delicioasa, paine deosebita











Note:


Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Paine umpluta cu rosii uscate si masline, paine umpluta, paine umpluta cu masline, paine italiana, paine mediteraneana, paine buna, retete italiene, pane italiano, paine delicioasa, painea ce de toate zilele, gusturi mediteraneene, iubesc painea, rosii uscate, paine delicioasa, paine deosebita












Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Paine umpluta cu rosii uscate si masline, paine umpluta, paine umpluta cu masline, paine italiana, paine mediteraneana, paine buna, retete italiene, pane italiano, paine delicioasa, painea ce de toate zilele, gusturi mediteraneene, iubesc painea, rosii uscate, paine delicioasa, paine deosebita












Retete > Paine si Aluaturi> Paine umpluta cu rosii uscate…

Paine umpluta cu rosii uscate si masline

#img_25

sus