Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Stiu ca sunteti obisnuiti sa mancati briose mai ales dimineata, cele dulci desigur dar ce parere aveti sa gustati niste briose sarate si apetisante? Sunt perfecte atat ca aperitiv cat si pentru un bufet suedez si de ce nu pentru dejunul celor mici.

Arta gustului, aperitiv, Gabriella Pascaru Bisi, Briose sarate cu dovleac, rozmarin si seminte de canepa, microgreens.ro














Am vrut sa folosesc ingrediente sanatoase si care se potrivesc de minune, intr-o combinatie noua. Pana la reteta as dori sa va scriu cate ceva despre dovleac si  proprietatile acestuia, intrucat probabil ca unii dintre voi, nu stiti ca dovleacul inafara de gustul delicios, are proprietati nutritive si terapeutice importante care sunt benefice organismului nostru. Este una din legumele de excelenta ale toamnei care poate fi utilizat in crearea unor multitudini de preparate atat dulci cat si sarate. De fapt, daca ma gandesc bine, dovleacul nu ar trebui sa lipseasca niciodata de pe mesele noastre, fiind o bogata sursa de antioxidante si vitamine. In mod special, dovleacul ne ofera o mare cantitate de beracaroten care ajuta in formarea vitaminei A in organism. In plus, aceasta leguma are proprietati laxative si diuretice deloc neglijabile. Contine iitaminele B si E, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, seleniu, fier si zinc. Nu este de neglijat nici continutul de fibre si aminoacizi.

Arta gustului, aperitiv, Gabriella Pascaru Bisi, Briose sarate cu dovleac, rozmarin si seminte de canepa, microgreens.ro














Proprietatile terapeutice ale dovleacului se datoreaza continutului mare de betacaroten care reuseste sa previna declansarea anumitor patologii. Betacarotenul reuseste sa ne protejeze sistemul circulator si combate inflamatiile, avand totodata capacitatea de a contrasta imbatrinirea celulelor. Dovleacului nu ii lipsesc nici proprietatile sedative.

Arta gustului, aperitiv, Gabriella Pascaru Bisi, Briose sarate cu dovleac, rozmarin si seminte de canepa, microgreens.ro














Si acum va voi scrie cateva cuvinte despre microplantele sau vlastarii comestibili. In primul rand, doresc sa ‘’elucidez’’ confuzia intre germeni si microplante: ei bine, nu sunt acelasi lucru! Astazi am folosit Perilla verde, cunoscut si sub numele de busuioc japonez. Microplantele de la Microgreens sunt apreciate atat pentru aromele lor intense cat si pentru valorile nutritionale, asadar nu sunt doar frumoase dar sunt si gustoase. Acestea sunt cultivate 100% ecologic si tocmai datorita conditiilor de crestere naturale, aromele microplantelor raman nealterate. Despre microplante va voi scrie mai mult intr-un material pe care il pregatesc special pentru voi, cu ocazia zilei indragostitilor.

Arta gustului, aperitiv, Gabriella Pascaru Bisi, Briose sarate cu dovleac, rozmarin si seminte de canepa, microgreens.ro














Ingrediente:

200 gr faina

150 gr dovleac

150 ml lapte

60 gr unt Alpenbutter

1 ceapa galbena

1 ou

1 plic drojdie uscata

Ulei extravirgin de masline

1 lingurita mica rozmarin macinat

Seminte de canepa

Piper proaspat macinat

Sare mediteraneana

Ingrediente pentru decorare si servit:

Vlastari de Perilla verde de la Microgreens

Panselute comestibile de la Microgreens


Preparare:


Arta gustului, aperitiv, Gabriella Pascaru Bisi, Briose sarate cu dovleac, rozmarin si seminte de canepa, microgreens.ro














Sugestiile mele:



Asadar, o reteta delicioasa, cu totul aparte dar sanatoasa si usor de preparat!

Retete > Patiserie> Briose sarate cu dovleac, rozmarin  …

Briose sarate cu dovleac, rozmarin si seminte de canepa

#img_25

sus