Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Am avut pofta de ceva bun, ceva ce se poate consuma rece pe caldura de afara si am dat un ochi in frigider si in congelator, ca sa vad de ce anume dispun. Cu bucurie am descoperit ca mai aveam foietaj de patiserie pe care il preparasem in urma cu cateva saptamani, aveam legume, branzeturi si carne tocata, ingrediente care se puteau “casatori” foarte bine intr-un preparat nou. Zis si facut! Pana la reteta insa, va daruiesc reteta foietajului meu si procedura de realizare a acestuia. Este putin migalos, dureaza dar va asigur ca rezultatul final este excelent, chiar merita efortul. In plus, puteti face 1 sau 2 portii si il puteti congela, invelit in foaie de pergamena sau pus in cutii de plastic.

 Arta gustului, fel principal, Foietaj, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tarta aperitiv, Tarta cu legume carne tocata si branzeturi, Tarte sarate, Torturi sarate











Foietaj de patiserie

Acest aluat este in mod cert unul dintre cele mai celebre preparate de baza si asta datorita faptului ca este foarte folosita in patiserie, in realizarea unor multitudini de dulciuri dar si la realizarea de tarte sarate.

Prepararea acestui aluat este de lunga durata si necesita o mare atentie privind manipularea ingredientelor pentru a permite aerului sa se se incorporeze intre diferitele straturi de aluat si unt, ca mai apoi sa se desfaca in cuptor, prin asa zisul proces de “dospire fizica”.

Originile acestui aluat se pierd in negura vremurilor, datand din vremea anticului Egipt, unde era folosit uleiul in locul untului. Din Egipt, reteta aluatului a ajuns pana in Grecia si la portile Romei antice unde era foarte apreciata, cu toate ca era preparata inca cu ulei.

Cat despre versiunea “moderna” a acestui aluat sau mai bine zis versiunea cu unt au fost de-a lungul vremii, doi mari bucatari despre care se spune ca ar detine paternitatea.

Potrivit unora, “inventatorul” ar fi fost marele Chef antonin Careme, cunoscut si sub numele de ‘’bucatarul regilor’’, iar potrivit altora, acest aluat ar purta semnatura unui alt mare al gastronomiei, Francois Pierre de la Varenne.

Dar indiferent cine detine paternitatea acestui aluat, bine ca l-a inventat!

Cu toate ca prepar si creez lucruri mult mai grele decat acest aluat, dintotdeauna am avut un soi de teama cand l-am preparat. Poate datorita faptului ca bunica mea spunea ca este migalos si mi-a intrat asta in capsor dar cu toate astea, nu imi neg placerea de a prepara bunatati din acest aluat, oricat de migalos ar fi acesta.

Eu detin 3-4 retete ale acestui aluat dar cel mai des, prepar aceasta reteta, invatata de la bunica mea. Este perfecta in prepararea de torturi, patiserie dulce si sarata, preparate gourmet si briose.

 Arta gustului, fel principal, Foietaj, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tarta aperitiv, Tarta cu legume carne tocata si branzeturi, Tarte sarate, Torturi sarate











Ingrediente:

500 gr faina

450 gr unt

300 ml apa

Sare


Timpul de preparare este de circa 1 ora si lasam sa se ‘’odihneasca’’ 1 ora si 30 minute.


Preparare:


 Arta gustului, fel principal, Foietaj, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tarta aperitiv, Tarta cu legume carne tocata si branzeturi, Tarte sarate, Torturi sarate











Si-acum haideti sa preparam tartele noastre!


Ingrediente pentru doua tarte mici:

4 cepe noi

1 catel usturoi

50 mazare

50 gr fasole verde

2 morcovi

50 gr porumb

1 ardei capia rosu

10 Ciuperci Champignon

½ dovlecel

3 tije telina Apio

300 gr carne tocata de porc

3 linguri crema fina de branza

2 oua

Piper Telicherry

Sare mediteraneana

600 gr aluat de foietaj

20 ml ulei extravirgin de masline


Ingrediente pentru acoperirea tartei:

4 felii de branza topita pentru sandwichuri Cheddar de la Meggle

4 felii de branza topita pentru sandwich-uri Emmenthal de la Meggle


 Arta gustului, fel principal, Foietaj, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tarta aperitiv, Tarta cu legume carne tocata si branzeturi, Tarte sarate, Torturi sarate











Preparare:


 Arta gustului, fel principal, Foietaj, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tarta aperitiv, Tarta cu legume carne tocata si branzeturi, Tarte sarate, Torturi sarate











Este un preparat potrivit pentru cei mici si cei mari deopotriva. Daca nu stiati cum sa ii faceti sa consume legume, iata o idee.

Si fiind foarte cald afara, am servit tarta cu apa cu sirop de cirese cu frunze de menta.

 Arta gustului, fel principal, Foietaj, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tarta aperitiv, Tarta cu legume carne tocata si branzeturi, Tarte sarate, Torturi sarate










 Arta gustului, fel principal, Foietaj, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tarta aperitiv, Tarta cu legume carne tocata si branzeturi, Tarte sarate, Torturi sarate











Pana data viitoare, mancati sanatos!

Retete > Patiserie> Tarta cu legume, carne tocata si …

Tarta cu legume, carne tocata si branzeturi

#img_25

sus