Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by Real Food Ambassador

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Soseste finalul de an si desigur ca trebuie sa il terminam asa cum se cuvine. Pentru cei ce aveti musafiri, vin cu o propunere simpla si delicioasa dar care va face figura ei de stil pe masa. Este un aperitiv pe care il puteti servi pe tot parcursul anului dar potrivit pentru zile de sarbatoare intrucat este altceva.

Arta gustului,paine, Gabriella Pascaru Bisi, Briose cu branzeturi si caviar de Alaska











Putem servi aceste briose atat calde cat si reci. Pentru cele de astazi, eu am ales sa utilizez Grana Padano, Emmental si Gouda pentru ca imi place nespus gustul combinat al acestor branzeturi iar ca “actor principal” al acestor briose am ales caviarul de Alaska despre care doresc sa va impartasesc cateva cuvinte.

Alaska, un tinut fascinant  in care gustul salbatic, peisajele montane, arctice si marine cu ghetari interminabili sunt stapani. Un colt indepartat al lumii care fascineaza si incanta fiecare om care paseste pe aceste taramuri. Este primul producator de somon salbatic din lume,  un pește care se naste si traieste intr-un ecosistem echilibrat si reglementat prin metode de pescuit durabile.

Arta gustului,paine, Gabriella Pascaru Bisi, Briose cu branzeturi si caviar de Alaska











Denumirea de somon salbatic Alaskan grupează 5 specii: somonul regal, rosu, argintiu, keta si roz, care traiesc in apele cristaline ale raurilor si ale fluxurilor din Alaska si care migreaza in apele Oceanului Pacific și ale Marii Bering, unde traiesc si cresc departe de poluarea provocata de om, hranindu-se numai cu creveti, hering și calamar.Caviarul de somon sau caviarul rosu, este o delicatesa foarte populara in Japonia, unde este cunoscut sub denumirea Ikura, in Alaska si in Europa de Est, unde se numeste Ikra.

Caviarul este obtinut din ouale de somon si pentru un produs de calitate, procedura de extractie a oualor trebuie sa fie imediata si sa inceapa in acelasi timp cu prinderea somonului. Ouale de somon sunt separate de tesutul conjunctiv si grasimea ovarului printr-un masaj bland si cu ajutorul unei site. Au culoarea rosu-portocaliu si o aroma intensa, foarte asemanatoare cu cea a pestelui albastru si asta probabil datorita continutului ridicat de acizi grasi Omega 3. In toata lumea de fapt, acest tip de caviar este consumat nu numai pentru gustul sau extraordinar ci si pentru beneficiile pe care le aduce organismului.

Dietologii din intreaga lume recomanda acest aliment pentru ca este eficient in prevenirea bolilor cardiovasculare, recomandand 2-3 tartine cu caviar rosu pe zi, noi vi-l recomandam nu doar pentru acest aspect, vi-l recomandam pentru excelenta gustului inegalabil. Caviarul de Alaska se poate servi pe oua sau oua de prepelita, dar o asociere traditionala il vrea cu vodka tinuta pe gheata dar se poate asocia si cu un vin alb de calitate sau o sampanie brut dar si in alte preparate.


Ingrediente pentru circa 8 briose:

200 gr faina

100 gr Grana Padano

50 gr Emmental

30 gr Gouda

3 oua

40 ml lapte

12 gr drojdie proaspata

½ lingurita zahar tos

30 ml ulei extravirgin de masline

20 gr unt de calitate

1 lingurita piper negru

1 lingurita sare


Ingrediente pentru servit:

½ cutie de frisca neindulcita

Caviar de Alaska Ocean Fish dupa preferinta (eu utilizez cate 1 lingurita la fiecare briosa)

Microplante pentru decorare (optional)

Pulbere naturala din leurda (optional)


Preparare:


Comoditatea acestor briose este ca le putem prepara fara sa mai mergem la cumparaturi, in sensul in care le puteti prepara din resturile de branzeturi pe care  le aveti in frigider, astfel nu veti arunca nimic. Aveti curaj sa testati si asa!

Sunt rapide de preparat iar daca le serviti cand aveti musafiri, le puteti prepara cu 1 zi inainte.

Daca v-a placut idea mea, nu pierdeti reteta si preparati-o pentru masa dintre ani!

Arta gustului,paine, Gabriella Pascaru Bisi, Briose cu branzeturi si caviar de Alaska











Profit de ocazie pentru a va ura impreuna cu Ocean Fish un An Nou imbelsugat si bucate sanatoase!

Retete > Patiserie> Briose cu branzeturi si caviar de Alaska

Briose cu branzeturi si caviar de Alaska

#img_25

sus