Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by Real Food Ambassador

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Tartele cu legume si branzeturi sunt potrivite pentru orice anotimp. Sunt in opinia mea pline de armonie iar fuziunea gustului dintre dovlecei, cartofi si branzeturi este delicata si delicioasa. Tartele sarate provin din perioada medievala, numele lor in latina la vremea respectiva fiind “pasticium romano”.

 Arta gustului,paine, Gabriella Pascaru Bisi, Tarta rustica cu cartofi, dovlecei si branzeturi














In secolul al XIII-lea, painea incepusa sa fie umpluta cu diferite ingrediente, precum carne, legume, oua, branzeturi in functie de anotimp dar mai ales in functie de posibilitati, traditii si obiceiuri locale. Asa incepusera sa se nasca tartele rustice. In acea perioada erau preferate crustele tari insa nu veneau consumate. Din punct de vedere cultural gastronomic, in comunitatea italiana se regaseste in retetarele vremii atat in perioada medievata cat si in renascentista dar nu sunt numite drept “preparate locale” ci mai degraba se accentueaza incrucisarea traditiilor intr-un amesteca de retete si produse ce calatoresc in lungul si in latul peninsulei italice.

Arta gustului,paine, Gabriella Pascaru Bisi, Tarta rustica cu cartofi, dovlecei si branzeturi

 










In timp retetele au evoluat si au fost imbunatatite datorita amestecului de bucatarii populare si datorita diferentelor geografice.

Este potrivita pentru o cina, un bufet suedez dar si pentru pachetul nostru sau al micutilor.


Ingrediente pentru 8 persoane:

2 confectii de foietaj

2 dovlecei

500 gr cartofi noi

200 gr cascaval de tip Provolone

150 gr sunca de Praga

150 ml lapte

5 linguri Parmezan sau Grana Padano

4 catei de usturoi

1 legatura patrunjel verde

Condiment Mirodenia classic dupa gust

Putin rozmarin proaspat

Ulei extarvirgin de masline


Preparare:

Arta gustului,paine, Gabriella Pascaru Bisi, Tarta rustica cu cartofi, dovlecei si branzeturi












Retete > Patiserie> Tarta rustica cu cartofi, dovlecei si ….

Tarta rustica cu cartofi, dovlecei si branzeturi

#img_25

sus