Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Astazi va aduc niste cornuri pufoase, senzationale! In copilarie, in orasul meu erau preparate de catre unguroaice si bunica mea, le avea notate intr-unul din caietele sale de retete, drept “ Rongyos kifli”, adica cornuri cu zdrente si asta datorita aluatului, care datorita cantitatii mari de unt, dupa coacere se desface in fasii.

Arta gustului, gabriella pascaru bisi, cornuri pufoase cu unt, cornuri sarate, cornuri dospite, meggle, meggle romania, cornuri cu unt, patiserie, aluat cu unt, patiserie sarata, cornuri delicioase, cornuri gustoase, cornuri de sarbatoare











Le putem prepara cu orice ocazie, se preteaza si la bufet, dar in cazul acesta le vom face mai mici, dar va asigur ca odata scoase din cuptor, vor dispare precum giumbuslucurile lui Houdini, parol! Asa ca ganditi-va bine, daca preparati doua portii.

Arta gustului, gabriella pascaru bisi, cornuri pufoase cu unt, cornuri sarate, cornuri dospite, meggle, meggle romania, cornuri cu unt, patiserie, aluat cu unt, patiserie sarata, cornuri delicioase, cornuri gustoase, cornuri de sarbatoare











Ingrediente pentru 16 cornuri

350 gr faina cu multe proteine

250 gr unt Meggle 82% (la temperatura camerei, taiat in cubulete)

125 ml lapte la temperatura camerei
60 ml apa calduta
1 ou mare
12 gr drojdie uscata activa Pakmaya
1 lingurita sare
25 gr zahar

Alte ingrediente:

2 galbenusuri de ou pentru uns

Cascaval ras pentru presarat


Preparare:


Arta gustului, gabriella pascaru bisi, cornuri pufoase cu unt, cornuri sarate, cornuri dospite, meggle, meggle romania, cornuri cu unt, patiserie, aluat cu unt, patiserie sarata, cornuri delicioase, cornuri gustoase, cornuri de sarbatoare











Sunt mai mult decat delicioase aceste cornuri si chiar daca se prepara in doua zile, merita pe deplin. Sunt perfecte pentru micul dejun sau dejun si le putem congela dupa coacere, in cazul in care decidem sa preparam o portie mai mare decat aceasta. Daca le congelam, le incalzim in cuptorul cu microunde 1 minut.

Ceea ce este important sa stiti: aceste cornuri, le putem umple si cu ciocolata, dar in cazul acesta nu presaram deasupra cascaval sau le putem umple cu sunca de Praga si cascaval.

Arta gustului, gabriella pascaru bisi, cornuri pufoase cu unt, cornuri sarate, cornuri dospite, meggle, meggle romania, cornuri cu unt, patiserie, aluat cu unt, patiserie sarata, cornuri delicioase, cornuri gustoase, cornuri de sarbatoare










Retete > Patiserie> Cornuri pufoase cu unt

Cornuri pufoase cu unt

#img_25

sus