Astazi va aduc niste cornuri pufoase, senzationale! In copilarie, in orasul meu erau preparate de catre unguroaice si bunica mea, le avea notate intr-unul din caietele sale de retete, drept “ Rongyos kifli”, adica cornuri cu zdrente si asta datorita aluatului, care datorita cantitatii mari de unt, dupa coacere se desface in fasii.
Le putem prepara cu orice ocazie, se preteaza si la bufet, dar in cazul acesta le vom face mai mici, dar va asigur ca odata scoase din cuptor, vor dispare precum giumbuslucurile lui Houdini, parol! Asa ca ganditi-va bine, daca preparati doua portii.

Ingrediente pentru 16 cornuri
350 gr faina cu multe proteine
250 gr unt Meggle 82% (la temperatura camerei, taiat in cubulete)
125 ml lapte la temperatura camerei
60 ml apa calduta
1 ou mare
12 gr drojdie uscata activa Pakmaya
1 lingurita sare
25 gr zahar
Alte ingrediente:
2 galbenusuri de ou pentru uns
Cascaval ras pentru presarat
Preparare:
- Asezam ingredientele lichide oul, 75 ml lapte si apa, intr-un planetara si le amestecam putin. Activam drojdia cu 1 lingurita de zahar din cantitatea de 25 g si cele 50 ml lapte ramase. Cand drojdia va fi activata, o adaugam in planetara, impreuna cu faina, sarea si restul de zahar. Potrivim planetara la viteza a 3-a si adaugam putin cate putin, untul. Ungem un bol cu foarte putin ulei, scoatem aluatul din planetara si il asezam in bol, acoperindu-l cu folie alimentara si il dam la frigider pentru o noapte. Veti observa ca aluatul este foarte lipicios. Nu va speriati, asa trebuie sa fie.
- Dimineata, scotem aluatul din frigider si il lasam cel putin 30 de minute inainte sa lucram cu el. Pe masa de lucru, presaram putina faina, intindem aluatul, il impaturim si il dam din nou la frigider, pentru 20 de minute. Repetam de 3 ori, aceasta operatiune. Cand vom lua din nou aluatul din frigider, vom observa ca aluatul va fi foarte fin si face bule de aer, asta-i excelent! Impartim aluatul in doua bucati si unul in punem din nou la frigider, pana cand prelucram prima bucata.
- Intindem prima bucata de aluat, in forma rotunda de circa 2 mm si apoi il taiem fix ca pe un tort, in dreptunghiuri, mai exact, vom taia 8 dreptunghiuri. Apoi rulam dreptunghiurile in forma de corn, incepand din partea mai lata si ruland spre varf. Le asezam pe o tava, tapetata cu hartie de copt si le lasam sa mai dospeasca 20 de minute. Intindem cea de a doua foaie si procedam la fel.
Trecute cele 20 de minute, le ungem cu galbenus de ou si le presaram cu Grana Padano ras si le dam la cuptor preincalzit la 195 grade, static, timp de 15 minute.

Sunt mai mult decat delicioase aceste cornuri si chiar daca se prepara in doua zile, merita pe deplin. Sunt perfecte pentru micul dejun sau dejun si le putem congela dupa coacere, in cazul in care decidem sa preparam o portie mai mare decat aceasta. Daca le congelam, le incalzim in cuptorul cu microunde 1 minut.
Ceea ce este important sa stiti: aceste cornuri, le putem umple si cu ciocolata, dar in cazul acesta nu presaram deasupra cascaval sau le putem umple cu sunca de Praga si cascaval.
