Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Retete > Supe & Creme > Supa de porumb cu legume,  …

Ce ati spune daca am schimba putin obiceiurile supelor noastre, macar din cand in cand?! Putem crea atat de multe gusturi diferite din legume si zarzavaturi, nici nu va inchipuiti. Tocmai in acest sens, am creat o reteta de supa cu totul inedita, inspirandu-ma si aducand impreuna cate putin din trei gastronomii, si-anume cea sud-americana, italiana si cea secuiasca. Rezultatul din punctul meu de vedere este unul excelent, dar astept cu nerabdare impresiile voastre, dupa preparare. Pana la reteta de astazi, doresc sa va scriu cateva cuvinte din nou despre apa, caci este centrul universului nostru in toate sensurile.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, Supa, Supe, supa creme, Supa de porumb cu legume, crema picanta din telina si avocado si taietei prajiti














In evolutia sa, apa inafara de a genera viata, a devenit parte din orice fiinta ce are viata. Molecula sa este una foarte speciala, fiind constituita dintr-un dipol, adica dintr-o incarcatura negativa, asociata cu doua incarcaturi pozitive si ma refer la oxigen si hidrogen. Datorita acestei conformatii, apa poate forma grupuri sau mai bine zis structuri mobile si variabile care au o forta mare de coeziune capabila sa tina unite multe picaturi, care genereaza lacuri si oceane. Una alt motiv pentru care apa este atat de speciala este faptul ca este singura substanta de pe terra care poate exista in acelasi timp, sub diferite forme: stare lichida, stare solida si stare gazoasa. Are o forta incredibila, mai mare decat a unei explozii, fiind in masura sa distruga piatra, fiind de asemenea un foarte bun solvent, cu o functie de reglementare la nivel climatic.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, Supa, Supe, supa creme, Supa de porumb cu legume, crema picanta din telina si avocado si taietei prajiti














Si pentru ca apa este indispensabila in toate procesele vitale, imi permit sa va dau cateva sfaturi pentru o viata mai sanatoasa:

  1. Consumati in fiecare dimineata un pahar de apa la temperatura camerei, pe stomacul gol; va va ajuta la activarea diurezei
  2. Distribuiti-va o cantitate apropriata de apa pentru toata durata zilei, folosind-o si la infuzii, ceaiuri sau smoothie-uri
  3. Consumati cel putin 5 portii de fructe si legume pe zi; in felul acesta veti asimila apa si sub alta forma
  4. Incercati sa achizitionati apa in sticla de sticla
  5. Alegeti-va apa in functie de necesitatile voastre si in functie de calitatea apei

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, Supa, Supe, supa creme, Supa de porumb cu legume, crema picanta din telina si avocado si taietei prajiti














Iata ca am ajuns la calitatea apei si asa cum stiti deja, eu sunt consumatoare de Aqua Carpatica, indiferent ca este plata sau carbogazoasa, alternandu-le in functie de mese si de poftele mele bine inteles, dar daca ar trebui sa va sfatuiesc pe care sa o alegeti si in ce momente, v-as spune clar ca apa plata este excelenta pe toata durata zilei, ajutandu-ne sa ne hidratam organismul iar apa carbogazoasa este excelenta pentru digestie, dupa fiecare masa.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, Supa, Supe, supa creme, Supa de porumb cu legume, crema picanta din telina si avocado si taietei prajiti














Sursa apei plate Aqua Carpatica se afla la 1 km sud de zona forajelor de la Paltinis. Acviferul este format din intrepatrunderea rocilor poroase cu rocile impermeabile. La Paltinis, captarea apei se bazeaza pe scurgerea naturala a apei din acvifer. Provenind din zacamantul Bajenaru, vorbim despre o apa subterana care nu a fost impregnata cu dioxid de carbon. Are un continut mineral redus, cu o mineralizare de 278,8 mg/l, incadrandu-se in categoria apelor oligominerale. Izvoarele de unde vine imbuteliata apa Aqua Carpatica se afla in Bucovina, fiind ingrijite si ocrotite pentru ca toate proprietatile apelor sa ramana intacte in limitele ideale si pentru ca apele sa ramana pure si echilibrate. Si am sa inchei prin a spune celor care inca nu stiti, apa plata de la Aqua Carpatica este ideala pentru bebelusi, sportivi si toti cei ce isi doresc o viata sanatoasa!

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, Supa, Supe, supa creme, Supa de porumb cu legume, crema picanta din telina si avocado si taietei prajiti














Astazi am creat o supa sanatoasa, bogata in vitamine si foarte delicioasa. Unde mai pun ca pe frigul acesta, ne-a incalzit sufletele. Am reusit sa va “starnesc”? Atunci haideti sa preparam impreuna supa de astazi.

Cantitatile sunt pentru 4 persoane.

Ingrediente:

1 ceapa galbena

1 catel de usturoi

1 cutie porumb

3 felii de telina taiata in cubulete foarte mici

½ morcov taiat in cubulete foarte mici

1 cutie rosii decojite

1 lingurita mica praf de chimen

1 lingurita mica Paprika afumata iute

1 lingurita mica Paprika afumata dulce

½ lingurita coriandru

4 lingurite ulei extravirgin de masline

Sare mediteraneana


Preparare:

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, Supa, Supe, supa creme, Supa de porumb cu legume, crema picanta din telina si avocado si taietei prajiti














Ingrediente crema picanta din telina si avocado:

6 tije de telina verde romaneasca

½ avocado

1 ardei iute foarte mic

2 catei usturoi

1 fir de ceapa verde

Zeama de la ½ lime

3-4 linguri ulei extravirgin de masline

Sare mediteraneana


Preparare:

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, Supa, Supe, supa creme, Supa de porumb cu legume, crema picanta din telina si avocado si taietei prajiti














Ingrediente pentru taietei prajiti:

2 oua proaspete

1 lingura ulei extravirgin de masline

Faina cat cuprinde ca sa obtinem un aluat elastic

Sare mediteraneana

Ulei de floarea soarelui pentru prajit


Preparare:

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, Supa, Supe, supa creme, Supa de porumb cu legume, crema picanta din telina si avocado si taietei prajiti














Ingrediente pentru servit:

1 rosie taiata cubulete

½ avocado taiat cubulete

100 gr branza Gouda taiata cubulete

Sferturi de lime

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, Supa, Supe, supa creme, Supa de porumb cu legume, crema picanta din telina si avocado si taietei prajiti














Nu va speriati de multitudinea ingredientelor, acest lucru nu inseamna ca supa se prepara greu, dimpotriva! Secretul daca il pot numi asa, consta intr-o buna organizare a procesului de preparare.

Servim supa fierbinte cu rosii, avocado si branza Gouda, taiate in cubulete, cu lime, crema picanta si taieteii prajiti.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, Supa, Supe, supa creme, Supa de porumb cu legume, crema picanta din telina si avocado si taietei prajiti














Pana data viitoare, alegeti ingrediente sanatoase pentru voi si pentru cei dragi!

O reteta creata pentru AQUA Carpatica!

#img_25

Supa de porumb cu legume, crema picanta din telina si avocado si taietei prajiti

sus