Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017

Retete > Supe & Creme > Supa crema rece de mazare

Supa crema rece de mazare

Atunci cand soseste vara, datorita caldurii uneori ne este greu sa ne hranim in asa fel incat sa asiguram organismului vitaminele necesare si sa nu consumam preparate grele de digerat. Astazi va impartasesc o reteta usor de pregatit, gustoasa si bogata in vitamine.  Stiati ca mazarea contine sapte minerale si sapte vitamine foarte importante pentru organism? Mineralele continute in mazare sunt: magneziul, fierul, manganul, potasiul, cuprul, zincul si fosforul iar vitaminele sunt: B1, B2, B3, B6, A, K si C. Pe langa acestea mazarea mai contine si fibre, proteine si acid folic. Asadar dupa cum ati observat, este o hrana foarte bogata si inafara intrebuintarii culinare, mazarea ajuta la protejarea vaselor sanguine, a sistemului osos si al inimii; ajuta la stabilizarea nivelului de zahar in sange iar atunci cand va simtiti obositi, va garantez ca o portie de mazare va va pune pe picioare datorita nutrientilor care produc energie.


Supa crema rece de mazare


Ingrediente:

300 gr mazare proaspata

150 gr fasole boabe alba

1 castravete de gradina

200 ml de smantana de gatit neacidulata

Zeama de la ½ de lamaie

Sare

Piper

Tarhon proaspat

Apa in functie de cat de cremoasa doriti sa fie supa


Preparare:

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Supa crema rece de mazare, Retete de vara, Supa, Supa crema

sus

#img_25 sideboard red