Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Retete > Supe & Creme > Crema de dovlecei cu fulgi de …

Crema de dovlecei cu fulgi de nea

Pana sa impartasesc cu voi reteta mea de astazi, voi scrie cateva cuvinte despre dovlecel.

Dovlecelul provine din Mexic si se pare ca intregi civilizatii l-au folosit drept aliment, conform informatiilor arheologice, inca de acum 7000 de ani.In Europa au fost adusi si raspanditi in urma cu doar cateva sute de ani, de catre italieni si turci.

 Arta gustului, Crema de dovlecei cu fulgi de nea, Din retetele mele, Dovlecei, Gabriella Pascaru Bisi, Supa crema














Datorita faptului ca este o leguma delicata, dovlecelul nu se poate pastra indelung, mai ales daca este expus caldurii si luminii.In putine zile isi pierde prospetimea si proprietatile nutritive. Este leguma cu cel mai scazut nivel caloric datorita continutului mare de apa. Fundamental, energia dovleceilor provine din carbohidratii continuti si doar in mica parte din proteine, poate si din acest motiv este leguma cea mai digerabila. Dovleceii mai contin Vitamina A, C, B1 si B2, precum si calciu, magneziu, potasiu, fosfor si fier. Consumul acestora este indicat pentru tratamentul tulburarilor de alimentatie a bolilor digestive si renale.

Crema de dovlecei cu fulgi de nea










Poate fi preparat intr-o multitudine de feluri ca aperitiv, fel principal, fel individual si poate fi utilizat si la prepararea anumitor dulciuri.

Cu toate ca aveam alte planuri pentru meniul din acest sfarsit de saptamana, la vazul acestor dovlecei proaspeti in Obor, nu m-am putut abtine si iata ce am preparat astazi din dovlecei:


Crema de dovlecei cu fulgi de nea


Ingrediente pentru 4 persoane:

3 litri supa de pui

4 dovlecei

4 cepe argintii cu tot cu verdeata

2 catei de usturoi

½ cutie smantana de gatit

2 galbenusuri

2 linguri patrunjel verde tocat

Sare, piper proaspat macinat

Ulei extravirgin de masline


Ingrediente pentru fulgii de nea:

2 albusuri

1 lingurita patrunjel verde tocat

Sare


Preparare:


Voilà, un preparat usor, rapid si foarte gustos, care place nespus si copiilor.


sus

#img_25