Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Astazi va aduc o paine italiana foarte veche, din cele ce se fac din ce in ce mai rar, pana si in casele italienilor. Italienii iubesc painea proaspata dintotdeauna si sunt pe locul al 4-lea in Europa la consumul de paine, consumand mai bine de 60 de kg pe an procapite.

Paine integrala din gris remacinat de grau dur, gabriellapascarubisi, artagustulu











88% dintre italieni achizitioneaza paine de la micile brutarii, adica paine facuta artizanal si doar 12% achizitioneaza paine confectionata, ceea ce spune multe!

Indiferent ca vorbim de traditie sau de sarbatoare, un lucru este cert: painea este memoria istorica a italienilor!

Pentru aceasta paine, folosesc ca faina de baza, faina integrala remacinata din gris de grau dur La Molisana si tocmai despre asta vreau sa va spun cateva cuvinte.

Cu o experienta de peste 100 de ani, La Molisana produce paste fainoase si faina numai si exclusiv din grau dur italian, cultivat in regiunile din centrul-sud al Italiei si macinat in moara proprie.

Aceasta faina reprezinta o alternativa sanatoasa pentru orice tip de produs, fie el sarat sau dulce. Putem prepara paste fainoase, dulciuri, tarte, pizza si paine. Este o faina cu o aroma delicioasa, cu un grad proteic ridicat si o culoare calda, aurie care garanteaza un aport de fibre, vitamine si saruri minerale, preparatului nostru final.

Painea de astazi, este o paine cu dospitura lenta, naturala fara a fi fortata in niciun fel, cu un gust de care va veti indragosti cu siguranta!


Ingrediente pentru maia:

150 ml apa calduta

10 gr drojdie uscata activa Pakmaya

1 lingurita zahar

2-3 linguri faina integrala La Molisana

2-3 linguri faina Manitoba


Ingrediente pentru paine:

500 gr faina integrala din gris de grau dur La Molisana

200 gr faina Manitoba

400 ml apa calduta

1 lingura rasa de sare mediteraneana fina

30 ml ulei de floarea soarelui

Si toata maiaua


Si haideti sa preparam maiaua.

Paine integrala din gris remacinat de grau dur















Paine integrala din gris remacinat de grau dur, gabriellapascarubisi, artagustulu











Paine integrala din gris remacinat de grau dur, gabriellapascarubisi, artagustulu











Paine integrala din gris remacinat de grau dur, gabriellapascarubisi, artagustulu













Aceasta paine este fabuloasa, are acel ceva al gusturilor de odinioara. Un miez parfumat si moale, adevarata paine italiana.

Nu uitati: painea nu se prepara greu, trebuie doar sa avem putina rabdare si sa ii dam  pasiune.

Invatati-va micutii sa faca paine, le va place sa lucreze cu aluatul si le va place, gustul fabulos al painii de casa, preparata chiar de ei!

Paine integrala din gris remacinat de grau dur, gabriellapascarubisi, artagustulu











Faina La Molisana o gasiti aici  sau in marile hipermarket-uri.

Astept cu nerabdare, impresiile voastre, eventual cu fotografii!

Pofta mare la paine buna!

Retete > Paine si Aluaturi> Paine integrala din gris rem…

Paine integrala din gris remacinat de grau dur

#img_25

sus