Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Toamna isi intra in drepturi usor, usor si pietele sunt inca o explozie de culori si de produse de sezon sanatoase. Putem deja sa ne gandim sa schimbam meniul, catre unul mai bogat, mai de toamna.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Supe&Creme, Supa crema din ardei copti, crutoane cu paprika afumata si bacon














Astazi va daruiesc o reteta creata special pentru voi, un preparat la indemna oricui, usor de preparat dar care iese din tipare. Pana la reteta insa, doresc sa va spun cateva vorbe despre ardeiul gras, care poate sa para un banal ardei, dar care are proprietati extraordinare si care ar trebui sa fie prezent in farfuriile noastre in aceasta perioada, zilnic.

Ardeiul, pe numele sau stiintific Capsicum annuum, face parte din familia Solanaceae, alaturi de rosie, vanata si cartof. De provenienta din America Latina, ardeii au un colorit cu totul aparte, cele mai des intalnite in Europa fiind verde, galben, rosu si portocaliu iar in America Latina inafara de culorile mentionate, le putem gasi de culoare maronie, purpurie si negre. Au fost raspanditi in Europa in jurul anului 1433 de catre exploratorii spanioli si portughezi si fiind legume care se adapteaza usor, s-au raspandit in scurt timp, pe toate continentele lumii. Au putine calorii, continut mare de fibre si sunt o excelenta sursa de vitamine, precum vitaminele A, B1, B6, C, E si K, fiind considerate printre cele mai sanatoase alimente.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Supe&Creme, Supa crema din ardei copti, crutoane cu paprika afumata si bacon














Ca si o curiozitate despre ardei, am sa va spun ca acesta este de fapt un fruct si nu o leguma, la fel ca si rosia.

Si-acum haideti sa preparam impreuna reteta de astazi, caci sincer mie personal imi este putin foame. Am creat o supa crema delicata, cu un gust usor amarui, echilibrat de smantana si de aroma afumata a unei mirodenii pe care o iubim cu totii, si-anume: paprika dulce afumata si imbogatita de bacon si crutoane.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Supe&Creme, Supa crema din ardei copti, crutoane cu paprika afumata si bacon














Ingrediente pentru 4 persoane:

500 gr ardei gras

1 ceapa argintie

1 fir de usturoi verde

10 boabe de piper rosu

100 ml vin alb sec

100 ml smantana de gatit de 20% de la Meggle

1 lingura crema de unt

1 lingura crema fina de branza

1 lingura ulei extravirgin de masline

Sare mediteraneana


Ingrediente pentru crutoane:

4 felii de paine taraneasca

2 linguri ulei extravirgin de masline

2 linguri unt Alpenbutter de la Meggle

1 lingurita Paprika afumata dulce

Ingrediente pentru servit:

1 lingura patrunjel verde tocat marunt

12 felii de bacon afumat

1 lingura ulei

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Supe&Creme, Supa crema din ardei copti, crutoane cu paprika afumata si bacon














Preparare:

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Supe&Creme, Supa crema din ardei copti, crutoane cu paprika afumata si bacon














Probabil ca la vederea ingredientelor, v-ati gandit ca este greu de realizat reteta de astazi, insa asa cum puteti constata, este usor si mai ales este un preparat delicios!


Pana data viitoare, consumati hrana sanatoasa!


#img_25

Supa crema din ardei copti, crutoane cu paprika afumata si bacon

Retete > Supe & Creme > Supa crema din ardei copti,   …

sus