Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Astazi va impartasesc o alta supa delicioasa din traditia mea ungureasca, o supa iubita deopotriva de cei mari si de cei mici. Se spune ca fara Gulyàs, nu exista bucataria ungureasca insa mai gasim si alti concurenti ai excelentei la categoria supe. O supa bogata si delicata care se potriveste de minune cu o felie de paine calda, dupa care nu mai visezi decat la desert intru desavarsirea simturilor!

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Supa crema, Supa crema de pui cu mere nuci prajite si perisoare din cartofi, Supe














Supele sunt reginele gastronomiei unguresti prin excelenta si cu toate ca cele mai cunoscute sunt cele doua tipologii de gulyàs, in traditia urmasilor hunilor gasim o multitudine de supe si supe crema, care mai de care mai gustoasa.

Astazi va impartasesc una dintre supele de sarbatoare, in celebra combinatie de carne cu fructe.


Ingrediente pentru supa crema:

400 gr carne de pui

1 ceapa rosie mare

80 gr unt

2 mere verzi

1 mar rosu

150 ml vin alb sec

200 ml smantana de gatit

1 morcov

1 lingurita zeama de lamaie

½ lingurita coaja rasa de lamaie

1 lingurita tarhon uscat

Sare

Piper multicolor

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Supa crema, Supa crema de pui cu mere nuci prajite si perisoare din cartofi, Supe














Ingrediente pentru perisoarele din cartofi:

2 cartofi

1 ou

3 linguri de faina

1 lingura de pesmet

½ lingurita sare

Ingrediente pentru decorat:

50 gr nuci


Preparare:


Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Supa crema, Supa crema de pui cu mere nuci prajite si perisoare din cartofi, Supe














Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Supa crema, Supa crema de pui cu mere nuci prajite si perisoare din cartofi, Supe














Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Supa crema, Supa crema de pui cu mere nuci prajite si perisoare din cartofi, Supe

 













Tin sa va mentionez ca reteta ungureasca care se presupune a fi cea originala, nu este o supa crema ci o supa considerata drept “supa de sarbatoare”, in care ingredientele sunt taiate in cubulete si nu contine perisoarele din cartofi. Pe acestea din urma, le-am creat eu.


Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe platforma Hobby Chef by Bilancia. Va invit sa ma urmariti si aici: www.hobbychef.ro!

#img_25

Supa crema de pui cu mere, nuci prajite si perisoare din cartofi

Retete > Supe & Creme > Supa crema de pui cu mere,  …

sus