Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Din retetarul de familie

Usor, usor, incepem printre picaturi sa cautam retetele de preparat pentru mesele Pascale. Iar eu tin enorm de mult la mesele traditionale cu ocazia sarbatorilor. De multi ani deja, pe masa noastra de sarbatori, se leaga trei traditii dragi mie: bucatele din traditia maghiara cu care am crescut, bucate din traditia romaneasca a oraselului meu cel drag, Toplita si apoi bucate din traditia Pascala sardiniana, datorita faptului ca sotul meu este de origine din minunata insula. Voi incepe cu o reteta ungureasca foarte veche, care in timp a suferit multe trasformari insa eu va daruiesc reteta familiei mele si sunt convinsa ca o sa va placa.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Patiserie, Pogacele cu cartofi si seminte de dovleac
















Ingrediente pentru aluat:

500 gr faina

400 gr cartofi

15o gr untura de casa

1 cubulet de drojdie proaspata

2 oua

200 ml smantana

1 lingurita de zahar

1 lingurita de sare

50 gr de seminte de dovleac

50-60 gr de cascaval ras (cu care le presaram deasupra)


Preparare:

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Patiserie, Pogacele cu cartofi si seminte de dovleac















Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Patiserie, Pogacele cu cartofi si seminte de dovleac
















Observatie:

Cand incepem sa framantam aluatul, vom adauga la acesta urmatoarele mirodeniile: piper negru macinat,nucsoara macinata, putina boia dulce de ardei si tarhon uscat.


Daca aveti oaspeti, faceti o portie dubla pentru ca sunt delicioase!

Retete > Patiserie> Pogacele cu cartofi si seminte de …

Pogacele cu cartofi si seminte de dovleac

sus

#img_25