Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

In tarile anglo-saxone, pasiunea pentru “snack plate” este prezenta de foarte multa vreme si aici putem vorbi de gustari delicioase asezate in cutiute, vase mici de sticla sau in tavile speciale pentru muffin care ne permit sa oferim copiilor mici portii de hrana in numeroase varietati. Trebuie sa stim ca cei mici dau o mare atentie formei in care le propunem hrana dar in acelasi timp, le place sa aleaga ce si cand anume sa manance.

Arta gustului, Educatie alimentara, Gabriella Pascaru Bisi, Muffin cu dovlecei si Emmental














Haideti sa va spun cum putem sa ii ispitim pe cei mici sa manance in aceasta minunata lume a muffin-ului.

Arta gustului, Educatie alimentara, Gabriella Pascaru Bisi, Muffin cu dovlecei si Emmental














Un lucru extraordinar este faptul ca nu exista regule, asadar putem sa eliberam doza noastra de creativitate, preparand muffin-uri pe placul micutilor nostri. Dar aceasta modalitate de a servi hrana este utila si in diversificarea alimentelor, in special a fructelor si legumelor, ce trebuie sa ocupe cel putin 50% din alimentatia copiilor. Pentru a avea o piramida corecta a alimentatiei in ceea ce priveste muffin-ul, ar trebui sa avem asa: foarte multe fructe si legume, cereale, chiftele din legume si branzeturi. Ca sa fie mai determinati cei mici sa manance,  putem sa ii implicam in prepararea hranei, incercand pe cat posibil sa folosim ingrediente care au o cromatica interesanta. Important este sa folosim fructe si legume de sezon, pe cat posibil kilometrul 0!

Arta gustului, Educatie alimentara, Gabriella Pascaru Bisi, Muffin cu dovlecei si Emmental














Putem sa asociem gustarile cu un iaurt, o budinca de chia sau cu un smoothie si asta pentru ca place atat celor mici, cat si celor mari varietatea. La fel putem asocia nuci, migdale, cocos sau fructe esicate pentru ca in muffin putem pune orice, indiferent ca sunt dulci sau sarate.

Arta gustului, Educatie alimentara, Gabriella Pascaru Bisi, Muffin cu dovlecei si Emmental














Astazi am creat pentru voi o reteta de muffin sarat, rapid, delicios si sanatos cu care sigur veti cuceri intreaga familie.

Arta gustului, Educatie alimentara, Gabriella Pascaru Bisi, Muffin cu dovlecei si Emmental














Ingrediente:

230 gr faina neagra

3 oua

200 ml lapte

60 ml ulei extravirgin de masline

50 gr Emmental

½ dovlecel

1 lingurita zahar

1 lingurita tarhon uscat

1 lingurita sare mediteraneana

Putin piper negru proaspat macinat

1 plic drojdie uscata

Seminte de canepa pentru presarat deasupra

Microplante pentru servire

Unt si faina pentru ungerea si presararea formei


Preparare:


Pana data viitoare, mancati sanatos!

Educatie alimentara > Muffin cu dovlecei si Emmental

#img_25

Muffin cu dovlecei si Emmental

sus