Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Atat in Ardeal in gastronomia maghiara cat si tari precum Germania, Austria, Ungaria si Elvetia, retetele in care fructele sunt folosite in preparatele culinare este un modus vivendi. Bunaoara in copilaria mea era sarbatoare cand bunica mea prepara supe din fructe, in special supa de mere. Nu poate fi catalogata drept un preparat de iarna sau de vara, datorita faptului ca poate fi consumata atat rece cat si calduta sau fierbinte, fiind delicioasa oricum. Multitudinea de retete vrea aceasta supa simpla sau crema, asociata cu carne sau legume, cu sau fara smantana sau asociata cu mirodenii orientale.

Arta gustului, Crema catifelata de mere cu bacon si fulgi de parmezan, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Supa, Supa crema, Supe, Traditii Habsburgice














Si cum pasiunea de a inventa si a testa in permanenta gusturi si preparate noi nu ma lasa linistita am creat o supa crema din mere verzi pe care am numit-o crema catifelata pentru ca in momentul in care supa atinge palatul, primul gand este delicatetea aromelor care te face sa te gandesti inevitabil la catifea. Este un preparat pe care il puteti servi cu ocazia sarbatorilor sau cand aveti oaspeti pentru ca cu siguranta ii veti uimi.


Ingrediente pentru 4 persoane:

3 mere verzi

1 ceapa

1 lingurita de unt de calitate

1 lingurita de ulei extravirgin de masline Nueli

1 cartof alb mic

50 ml Cognac

500 ml apa

2 lingurite de tarhon uscat

150 ml de smantana de gatit de 32%

½ lingurita piper boabe rosu

Sare mediteraneeana


Ingrediente pentru servire:

80 gr orez cu bob mare


Ingrediente pentru decorare:

1 mar verde

100 gr bacon gras in felii subtiri

30 gr fulgi de Parmezan

Muguri de ridiche rosie


Preparare:

Arta gustului, Crema catifelata de mere cu bacon si fulgi de parmezan, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Supa, Supa crema, Supe, Traditii Habsburgice















Este delicioasa si usor de preparat.


Nota: Uleiul extravirgin de masline prezent in reteta nu poate fi achizitionat in Romania.

Timp de preparare: 10 minute

Timp de fierbere:    20 minute


Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe platforma Hobby Chef by Bilancia. Va invit sa ma urmariti si aici:   www.hobbychef.ro

sus

#img_25

Crema catifelata de mere cu bacon si fulgi de parmezan

Retete > Supe & Creme > Crema catifelata de mere cu  …