Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Retete > Supe & Creme > Consomé cu funde din taietei  …

Consomé-ul este unul dintre preparatele care nu lipsesc la noi de pe masa de sarbatoare si asta cu toate ca sunt o rebela care schimba mereu meniurile.

Este o supa concentrata si “limpezita” cu nimic sau aproape nimic in ea la servire.

Arta gustului, Consomé cu funde din taietei cu parmezan piper si paprika afumata, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Supa, Supe














Considerat un preparat elegant, tipic frantuzesc dar raspandit, iubit si consumat deja in toata lumea. Consomé-ul nu trebuie considerat un preparat de felul intai ci un aperitiv (hors d’oeuvre), acesta fiind servit la pranzurile foarte elegante sau formale inaintea primului fel principal.

Traditia franceza ne invata ca pentru a prepara un bun consomé, incepem cu o supa obisnuita din oase si carne fiarta. Se recupereaza de la carne, toate partile grase si cartilajul obtinute odata cu dezosarea gainei si a claponului.Cu aceste “resturi” de carne si cu adaosul de carne de vita se prepara in Franta consomé-ul, calculand circa 30 gr de carne procapite.

Arta gustului, Consomé cu funde din taietei cu parmezan piper si paprika afumata, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Supa, Supe














Reteta este pentru 4 persoane.


Ingrediente pentru supa de baza:

1 os de vita cu maduva

Oase de la 1 gaina sau un clapon

Ingrediente pentru consomé:

Carne si grasime de la 1 gaina sau 1 clapon

3 litri de supa de baza

4 morcovi

1 radacina de patrunjel

100 gr radacina telina

1 catel usturoi roz

½ ardei rosu

10 boabe de piper negru

Sare mediteraneana cat este nevoie

Ingrediente pentru fundele de taietei:

1 ou / 2 persoane

Faina cat cuprinde

1 lingurita ulei extravirgin de masline

¼ lingurita sare

30 gr Parmezan ras

Piper negru proaspat macinat

Paprika afumata

Arta gustului, Consomé cu funde din taietei cu parmezan piper si paprika afumata, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Supa, Supe














Preparare:


Cu toate ca este cunoscut ca preparat la marile curti din vremuri apuse, consomé-ul a intrat in istorie datorita faptului ca a fost servit in cadrul ultimei cine de pe vasul Titanic.


Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe platforma Hobby Chef. Va invit sa ma urmariti si aici:  www.hobbychef.ro

sus

#img_25

Consomé cu funde din taietei cu parmezan, piper si paprika afumata