Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Chec-ul sarat sau plumcake-ul cum este cunoscut se pare ca la origine era un preparat din carne fiarta in vin, prune si mirodenii, devenind dulce abia in perioada victoriana cand era preparata cu ocazia sarbatorilor si a festivitatilor.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Patiserie, Chec cu ciuperci si legume














O alta teorie asupra originilor acestui preparat, ne conduce in traditia culinara germana unde se numea “Plum” si vorbim in acest caz despre o prajitura preparata din prune si aluat de biscuiti, desert care nu are insa nici o legatura cu ceea ce cunoastem noi drept “plumcake”.

Este o reteta foarte raspandita, usor de realizat si pe vremuri preparata pana si de catre persoanele care nu stiau sa citeasca, deoarece este usor de memorat pentru ca la acea vreme toate ingredientele erau cantarite in parti egale si date la cuptor in forme dreptunghiulare.

Evident, de-a lungul timpului chec-ul dulce datorita faptului ca era preparat cu putine ingrediente precum faina, zahar, unt si struguri a suferit numeroase interpretari si a fost imbogatita cu diferite ingrediente, fie sarate sau dulci.

Eu prepar de multa vreme plumcake in toate formele pe care fantezia mi le dicteaza pentru ca este un preparat excelent atat pentru micul dejun cat si pentru aperitive sau in cazul celor dulci, taman bune pentru gustarea pomeridiana.

Astazi va impartasesc una dintre retetele mele de plumcake sarat, reteta testata in diferite forme dar oprita la aceasta versiune pentru ca am gasit echilibrul gustului care imi place mie, in plus cu acest chec veti reusi sa ii convingeti si pe cei mici sa manance datorita culorilor care sunt importante pentru ei si apoi datorita gustului.


Ingrediente pentru 1 chec:

3 oua

270 gr de faina

100 ml lapte proaspat

50 ml ulei

50 ml smantana de gatit

50 gr Parmezan sau Grana Padano ras

1 lingura de Mascarpone

150 gr ciuperci pleurotus galben + 1 hrib

1 ceapa

2 fire de ceapa verde

1 catel de usturoi

50 gr ardei capia

1 lingura de patrunjel proaspat tocat marunt

1 praf de copt

Sare

Ulei

Piper negru proaspat macinat


Preparare:

Retete > Patiserie> Chec cu ciuperci si legume

Chec cu ciuperci si legume

sus

#img_25