Delicioase briose din aluat dospit, cu multa crema de patiserie, perfecte pentru orice ocazie! Daca respectati reteta, veti obtine fix acele briose super delicioase care le prepara mamele italiene pentru micul dejun si care se gasesc si in barurile italiene, la mic dejun. Super pufoase si delicioase!

Un aluat parfumat de lamaie pe care il putem prepara atat cu planetara, cat si manual.
Veti innebuni de pofta in timp ce se vor coace, intrucat au un parfum fabulos!
Crema de patiserie o putem prepara cu vanilie sau cu lamaie sau cu portocale, sau in combinatia vanilie-lamaie care imi place mie tare.
Va avertizez ca acesti melcisori, creaza dependenta!
Ingrediente:
300 gr faina Manitoba
250 gr faina de tip 00
170 gr lapte
150 gr apa
40 gr zahar tos
1 ou
8 gr drojdie uscata activa.
Coaja rasa de la 1 lamaie
Un praf de sare
70 gr ulei de floarea soarelui
300 gr crema de patiserie. (Reteta cremei o gasiti aici)
Preparare:
- Amestecam cele doua tipuri de faina. Intr-un alt bol, punem laptele si apa caldute, drojdia si 1 lingurita de zahar pe care o luam din cantitatea totala de zahar a aluatului, amestecam bine si varsam lichidul in planetara.
- Adaugam jumatate din cantitatea de faina si pornim planetara la treapta a 3-a.
- Batem usor oul si il adaugam in planetara, apoi restul de faina, coaja rasa de lamaie, zaharul, uleiul si praful de sare. Potrivim planetara la treapta a 4-a si lucram aluatul, timp de circa 10 minute.
- Rasturnam aluatul pe masa de lucru, presarata cu faina si il lucram manual inca cateva minute.
- Ungem cu ulei un bol, asezam aluatul in acesta, acoperim cu un stergar curat de bucatarie si lasam sa dospeasca timp de 2 ore, la loc cald.
- Trecute cele doua ore, impartim aluatul in doua bucati si intindem din fiecare bucata, cate un dreptunghi cu inaltimea de circa 1,5 cm.
- Intindem pe dreptunghiul de aluat, jumatate din crema de patiserie care trebuie sa fie neaparat rece de la frigider!
- Rulam si taiem melcisori de 2 cm, ii asezam pe o tava in care am asezat in prealabil hartie de copt, udata si stoarsa si lasam spatiu intre melcisori.
- Repetam operatiunea si cu a doua bucata de aluat.
- Lasam sa mai dospeasca in tava 30 minute.
- Preincalzim cuptorul la 200 grade static si dam prima tava la cuptor, timp de 5 minute.
- Potrivim temperatura la 180 grade static si le coacem inca 10-15 minute, in functie de cuptorul pe care il avem si evident, dupa culoarea melcisorilor.
- Repetam aceeasi operatiune si cu a doua tava.
- Lasam melcisorii sa se raceasca, ii presaram cu mult zahar pudra si mancam pana cand ne aplauda urechile ))
Daca sunteti pofticiosi ca noi, probabil ca jumatate ii veti manca calzi!
Acesti melcisori ii putem prepara cu marmelada sau cu ciocolata.

Acum, noi suntem mari amanti ai cremei de patiserie si in loc de 300 gr, am utilizat 600 gr, asta insemnand 300 gr per rulada. In cazul in care alegeti sa le faceti cu foarte multa crema ca si mine, veti avea nevoie de un cutit foarte, foarte ascutit care taie fara sa apesi! Asta pentru ca avem un aluat care este foarte pufos, in plus cu umplutura multa, fara un astfel de cutit si multa dexteritate, va fi imposibil ca mai apoi sa mutati melcisiorii pe tava. Cat despre melcisiori, in acest caz, ii vom taia la cca 3 sau 3,5 cm latime.

Din cantitatile de mai sus, am obtinut 28 de melcisori.