Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Delicioase briose din aluat dospit, cu multa crema de patiserie, perfecte pentru orice ocazie! Daca respectati reteta, veti obtine fix acele briose super delicioase care le prepara mamele italiene pentru micul dejun si care se gasesc si in barurile italiene, la mic dejun. Super pufoase si delicioase!

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, melcisori cu crema de patiserie, melcisori dulci, crema de patiserie, bunatati de casa, dulciuri gustoase, retete italiene, dulce bun, dulce italian, aluat dospit, melcisori dospiti, melcisori din aluat dospit, crema de vanilie, desert, dulce, retete gustoaseUn aluat parfumat de lamaie pe care il putem prepara atat cu planetara, cat si manual.

Veti innebuni de pofta in timp ce se vor coace, intrucat au un parfum fabulos!

Crema de patiserie o putem prepara cu vanilie sau cu lamaie sau cu portocale, sau in combinatia vanilie-lamaie care imi place mie tare.


Va avertizez ca acesti melcisori, creaza dependenta!Ingrediente:

300 gr faina Manitoba

250 gr faina de tip 00

170 gr lapte

150 gr apa

40 gr zahar tos

1 ou

8 gr drojdie uscata activa.

Coaja rasa de la 1 lamaie

Un praf de sare

70 gr ulei de floarea soarelui

300 gr crema de patiserie. (Reteta cremei o gasiti aici)Preparare:


Daca sunteti pofticiosi ca noi, probabil ca jumatate ii veti manca calzi!

Acesti melcisori ii putem prepara cu marmelada sau cu ciocolata.


Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, melcisori cu crema de patiserie, melcisori dulci, crema de patiserie, bunatati de casa, dulciuri gustoase, retete italiene, dulce bun, dulce italian, aluat dospit, melcisori dospiti, melcisori din aluat dospit, crema de vanilie, desert, dulce, retete gustoaseAcum, noi suntem mari amanti ai cremei de patiserie si in loc de 300 gr, am utilizat 600 gr, asta insemnand 300 gr per rulada. In cazul in care alegeti sa le faceti cu foarte multa crema ca si mine, veti avea nevoie de un cutit foarte, foarte ascutit care taie fara sa apesi! Asta pentru ca avem un aluat care este foarte pufos, in plus cu umplutura multa, fara un astfel de cutit si multa dexteritate, va fi imposibil ca mai apoi sa mutati melcisiorii pe tava. Cat despre melcisiori, in acest caz, ii vom taia la cca 3 sau 3,5 cm latime.


Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, melcisori cu crema de patiserie, melcisori dulci, crema de patiserie, bunatati de casa, dulciuri gustoase, retete italiene, dulce bun, dulce italian, aluat dospit, melcisori dospiti, melcisori din aluat dospit, crema de vanilie, desert, dulce, retete gustoaseDin cantitatile de mai sus, am obtinut 28 de melcisori.

Melcisori cu crema de patiserie

Retete > Desert > Melcisori cu crema de patiserie

#img_25

sus