Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Cornurile dospite preparate in casa, sunt unul dintre marile mele iubiri din copilarie! Indiferent ca erau cu ciocolata, dulceata, marmelada sau nuca, erau ale mele.

gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, Cornuri pufoase cu unt, umplute cu ciocolata, cornuri pufoase, cornuri pufoase cu ciocolata, meggle, meggle romania, unt meggle, cornuri delicioase, cornuri de casa, cornuri cu unt, cornuri dospite, cornuri din aluat dospitReteta aceasta este a unor cornuri foarte fine, pe care bunica mea le numea “Rongyos Kifli”, adica cornuri cu zdrente sau zdrentuite, datorita aluatului care dupa coacere se desface in fasii, in zdrente. Le putem prepara pentru orice ocazie, dar daca se apropie sarbatorile, zic eu sa le faceti o bucurie celor mici si deopotriva celor mari.


gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, Cornuri pufoase cu unt, umplute cu ciocolata, cornuri pufoase, cornuri pufoase cu ciocolata, meggle, meggle romania, unt meggle, cornuri delicioase, cornuri de casa, cornuri cu unt, cornuri dospite, cornuri din aluat dospit

Ingrediente pentru 16 cornuri

350 gr faina cu multe proteine

250 gr unt Meggle 82% (la temperatura camerei, taiat in cubulete)

125 ml lapte la temperatura camerei
60 ml apa calduta
1 ou mare
12 gr drojdie uscata activa Pakmaya
1 lingurita sare
25 gr zahar

Alte ingrediente:

2 galbenusuri de ou pentru uns

Crema de ciocolata (De aceasta data am utilizat o crema din comert)


Preparare:


Sunt mai mult decat delicioase aceste cornuri si chiar daca se prepara in doua zile, merita pe deplin. Sunt perfecte pentru micul dejun sau dejun si le putem congela dupa coacere, in cazul in care decidem sa preparam o portie mai mare decat aceasta. Daca le congelam, le incalzim in cuptorul cu microunde 1 minut.


gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, Cornuri pufoase cu unt, umplute cu ciocolata, cornuri pufoase, cornuri pufoase cu ciocolata, meggle, meggle romania, unt meggle, cornuri delicioase, cornuri de casa, cornuri cu unt, cornuri dospite, cornuri din aluat dospitTot din acest aluat, am preparat si varianta sarata a acestor cornuri, care sunt fabuloase! Potrivite pentru oaspeti, pentru mic dejun.

Pentru reusita cornurilor, nu schimbati ingredientele si respectati gramajele!


Cornuri pufoase cu unt, umplute cu ciocolata

Retete > Desert > Cornuri pufoase cu unt, umplute cu …

#img_25

sus