Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Retete > Supe & Creme > Supa de cartofi ungureasca …

Supa de cartofi ungureasca cu tarhon si taietei secuiesti

Cu toate ca v-am obisnuit cu preparate de creatie, astazi va imparatasesc reteta unei supe pe care o iubesc nespus, unul dintre gusturile copilariei mele. Mi-o prepara bunica mea odata cu sosirea vremurilor reci si spre bucuria mea, la Toplita vremuri reci erau uneori si 6 luni din an ca doar de asta este cunoscut oraselul meu cel drag drept polul frigului. Un oras multicultural unde ca si obiceiuri gastronomice, gasim bucatarie ungureasca, romaneasca si evreiasca.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie ungureasca, Supa de cartofi ungureasca cu tarhon si taietei secuiesti














Bucuria era cu atat mai mare pentru noi copiii cu cat se sarbatorea orice de 3 ori iar unde nu erau familii mixte, erau prieteni care ii invitau si pe ceilalti, cu alte cuvinte era mai tot timpul sarbatoare. Originea taieteilor nu este din Toplita ci din Gheorgheni si este o reteta secuiasca. Acesti taietei se folosesc de obicei la supa Polyéka dar eu astazi am vrut sa ii prepar pentru supa mea si nu va ascund ca gustul este unul delicios.


Supa de cartofi ungureasca cu tarhon si taietei secuiesti


Ingrediente pentru 4 persoane:

6 cartofi

2 felii de slanina afumata

1 ceapa rosie mare

50 ml vin rosu sec

2 morcovi

1 radacina patrunjel

15 ciuperci champignon rosé

1 lingurita paprika dulce afumata

2 linguri tarhon murat

2 linguri otet de la tarhon

100 ml smantana de gatit de 32%

Ulei din floarea soarelui

Sare

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie ungureasca, Supa de cartofi ungureasca cu tarhon si taietei secuiesti














Ingrediente pentru taietei:

100 gr faina

1 ou

1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu

1 lingurita de untura de casa

Sare

Ulei pentru prajit


Ingrediente pentru rantas:

3 linguri de ulei de floarea soarelui

2 linguri rase de faina

1 lingurita de paprika dulce afumata


Preparare:

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie ungureasca, Supa de cartofi ungureasca cu tarhon si taietei secuiesti























#img_25

sus