Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017

Maioneza mai usoara ? Bine inteles ca se poate ! Asa cum stim, maioneza este una dintre sosurile de baza in bucatarie, foarte apreciata atata de cei cei mici cat si de cei mari. Prepararea acesteia necesita de obicei utilizarea de oua si ulei, produse care fac ca maioneza sa fie grea de digerat iar pe timp de vara cvasi imposibil de utilizat daca nu este preparata casa. A pregati maioneza acasa este o idee buna mai ales ca cele care se gasesc in pravalii au un continut de grasimi echivalent cu cca. 80%, adica adevarate bombe de calorie. Reteta pe care am sa o impartasesc astazi cu voi este usor de realizat, este delicioasa si nu contine oua.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, sosuri, maioneza,  Maioneza din lapte

















Va veti intreba de ce sa inlocuiti ouale, simplu : folosirea oualor crude poate fi un focar de infectie alimentara pe timp de vara in cazul in care acestea nu sunt tocmai proaspete sau nu au fost conservate la temperatura corecta.


Ingrediente :

200 ml de lapte

250 ml de ulei de floarea soarelui

1 lingura de suc de lamaie

2 lingurite de otet de mere

Sare si zahar – cate un varf de cutit


Preparare:

Retete > Sosuri > Maioneza din lapte

Maioneza din lapte

sus

#img_25