Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Deja in antichitate, pinzimoniul era un obicei raspandit: un triumf al culorilor garantat de legumele care decorau cu perfectiune tavile. Probabil ca in trecut, rolul pinzimoniului era strict decorativ, prin urmare complet diferit de folosinta acestuia din zilele noastre. In cazul in care inca nu ati inteles despre ce anume vorbesc, pinzimoniul caruia nu i-am gasit o traducere corecta in limba romana este un sos compus dintr-un amestec de ulei extravirgin de masline, sare, piper negru, zeama de lamaie sau otet, patrunjel verde si usturoi si rolul sau este de a condimenta legumele crude taiate in fasii subtiri.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Peste, Pesto, Pinzimonio, Ton, Ton la gratar cu pinzimonio si spaghette cu pesto din busuiocIn anumite tari, clasicul pinzimoniu il gasim intr-o formula imbogatita si mai gustoasa in care mixul de ulei, sare, piper este inlocuit cu maioneza sau sos din iaurt, amestecata cu patrunjel.Astazi acest sos delicios este folosit si la condimentarea pestelui sau a carnurilor la gratar, conferind acestora un gust delicios.Asadar dintr-un preparat folosit in trecut doar ca accesoriu decorativ, sosul a devenit un preparat apreciat in gastronomie.


Creveti cu legume, orez si reductie din vin alb


Ingrediente pentru 2 persoane:

2 filé de ton a cate 150 gr Ocean Fish

Sare roz afumata


Ingrediente pentru pesto:

15 foi mari de busuioc

20 gr de Grana Padano sau Parmezan

15 gr de muguri de pin

Ulei extravirgin de masline


Ingrediente pentru pinzimonio:

1 catel de usturoi

1 lingura de patrunjel proaspat tocat marunt

Zeama de la ½ lamaie mica

Ulei extravirgin de masline


Cantitate spaghette pentru 2 persoane:

100 gr

Pentru decorare:

Boabe de piper rosu, pinzimoniu si muguri de trifoi.


Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Peste, Pesto, Pinzimonio, Ton, Ton la gratar cu pinzimonio si spaghette cu pesto din busuiocPreparare:


Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Peste, Pesto, Pinzimonio, Ton, Ton la gratar cu pinzimonio si spaghette cu pesto din busuiocRetete > Peste > Ton la gratar cu pinzimonio si spaghe …

#img_25

Ton la gratar cu pinzimonio si spaghette cu pesto din busuioc

sus