Au trecut si sarbatorile de iarna si iata ca iarna se face simtita in maretia ei, aratandu-si straiele pentru prima oara cu adevarat in acest sezon.

Tocmai pentru afara este frig, m-am gandit sa creez o reteta bogata in legume care sa ne incalzeasca sufletul si sa neconfere vitaminele de care avem nevoie.

Si pentru ca orice preparat se asociaza de minune cu apa minerala carbozasoasa, doresc sa scriu mai intai cateva cuvinte despre aceasta din urma.

Apa minerala carbozasoasa este bogata in saruri minerale, avand un continut mai mare decat apa plata si este perfecta pentru refacerea echilibrului electrolitic al organismului.

Fiind imbogatita cu dioxid de carbon natural captat de la sursa nu este acida, ci se descompune in molecule bazice iar Aqua Carpatica Forte este una dintre putinele ape care se poate lauda cu astfel de proprietati.

Este recomandata in cazul lipsei de magneziu si calciu si este ideala a fi consumata intensiv pentru refacerea in mod natural a deficientelor din organism.

Varianta Forte de la Aqua Carpatica este perfect pura si nu contine nitrati, fapt atestat pe baza de studii si analize complexe. Unde mai punem faptul ca este perfecta atunci cand ne dorim o silueta perfecta?!

Si-acum haideti sa trecem la preparatul de astazi:
Ingrediente pentru 4 persoane:
Piept de pui taiat fasii, condimentat cu sare de Himalaya, piper roz
200 gr dovleacul taiat cubulete si tras la tigaie cu rozmarin
2 avocado in cubulete
1 cutie fasole rosie
1 lingura patrunjel verde tocat marunt
2 ardei kapia copti
2 cartofi de dimensiune medie taiati in cubulete
Zeama de la ¼ lamaie
Coaja de ½ lime si ½ lamaie
50 ml vin alb sec
Paine de secara cu seminte
8 stiuleti de baby porumb
4 cheps-uri de telina
Putina faina

Preparare:
- Spalam ardeii capia si ii coacem pe plita. Cand sunt gata ii presaram cu sare pentu a fi mai usor sa ii curatam de pielita si dupa ce i-am curatat, ii facem fasii si ii asezam intr-o strecuratoare pentru a le permite sa elimine sucul propriu.
- Incingem putin ulei extravirgin de masline intr-o tigaie antiaderenta si tragem la tigaie cubuletele de dovleac presarat cu rozmarin, timp de 7-8 minute. ( Eu prepar din rozmarin un condiment macinat ) Il vom sara doar inainte de servire pentru a evita sa se inmoaie. Cu acelasi procedeu, tragem la tigaie cartofii taiati cubulete pana cand vor deveni usor aurii. Atat dovleacul cat si cartofii ii asezam pe hartie absorbanta pentru a elimina uleiul in surplus. Stiuletii de baby porumb ii vom prepara la gratar, 4 dintre acestia ii lasam intregi pentru decorare si 4 ii vom felia. Taiem 4 felii subtiri dintr-o telina mare, eliminam cu grija coaja abia dupa ce am taiat feliile si le prajim in ulei incins pana cand devin aurii. Le asezam pe hartie absorbanta si le tinem deoparte pentru decorare.
- Pieptul de pui il spalam, il uscam intr-un stergar curat de bucatarie si il taiem in susenite ( fasii ) subtiri de circa 2 cm latime si 8 cm lungime. Le condimentam cu sare de Himalaya si piper roz, apoi le dam prin faina. Avocado-ul asa cum stim, este un fruct care se oxideaza. Tocmai din acest motiv eu folosesc apa cu Hellas si niciodata nu mi s-a intamplat ca avocado-ul sa se oxideze. Preparam apa cu Hellas intr-un vas, taiem pe lung avocado-ul, eliminam samburele. Curatam fructul de coaja si il asezam in apa cu suc de lamaie, pastrand si samburele in apa pana la final. Taiem fructul in cubulete si il asezam pana la folosire inapoi in apa pana la folosire.
- Incingem uleiul extravirgin de masline si tragem la tigaie susenitele din piept de pui, presarandu-le cu putina coaja de lime si lamaie. Le prajim pana cand vor capata o culoare aurie, apoi stingem cu vinul alb, zeama de lamaie si adaugam restul de coaja de lime si lamaie. Intre timp spalam fasolea rosie si o lasam sa se scurga. In momentul in care incepe sa se formeze sosul, adaugam toate ingredientele, potrivim de sare daca acest lucru este necesar si la urma cand am stins focul, adaugam cubuletele de avocado si patrunjelul verde tocat marunt.

O reteta simpla de realizat dar extrem de delicioasa si sanatoasa, potrivita pentru orice sezon si moment. Doresc sa va mai spun un secret: datorita ingredientelor continute, acest preparat il putem consuma atat cald, cat si rece.

Si nu uitati ca dupa o masa delicioasa, obligatoriu bem un pahar de Aqua Carpatica Forte pentru a ajuta digestia.
Pana data viitoare, alegeti sa traiti sanatos!