Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Au trecut mult asteptatele sarbatori de Craciun si deja ne pregatim pentru sarbatorirea noului an care ne bate la usa. Si daca de Craciun v-am propus un preparat din carne de porc, de Anul Nou doresc sa va propun unul din carne de vitel, o reteta noua, creata special pentru voi. Un preparat versatil, imbinat cu sos din Feteasca Neagra si fructe de padure si usor de preparat pentru seara aceasta speciala, chiar daca avem oaspeti, intrucat sosul, ciupercile si salata de conopida le putem pregati inainte, avand optiunea de a le tine la cald sau a le servi reci.

Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Samburesti, Ceafa de vitel cu pastrav de fag, sos din Feteasca Neagra cu fructe de padure si conopida











Despre Feteasca Neagra Domeniile Samburesti, numai de bine! Este un vin unic si versatil de o culoare rubinie cu reflexe violacee. Un vin corpolent, important cu retrogustul imbogatit de cirese, coacaze si aroma prunelor uscate cu o delicata nota de fructe coapte, piper si cuisoare. Si tocmai datorita versatilitatii sale, acest vin se potriveste atat cu carnurile rosii, cat si cu carnea de porc, cu preparatele traditionale romanesti dar se potriveste de minune si cu branzeturile usor maturate.

Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Samburesti, Ceafa de vitel cu pastrav de fag, sos din Feteasca Neagra cu fructe de padure si conopida











Feteasca Neagra provine dintr-o podgorie atestata inca de pe vremea domnitorului Mihai Vitezu, domeniile apartinand de-a lungul timpului multor oameni de vaza, printre care se numara si Theodosie Rudeanu, mare logofat al lui Mihai Viteazu.

Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Samburesti, Ceafa de vitel cu pastrav de fag, sos din Feteasca Neagra cu fructe de padure si conopida











In anul 2000 domeniile ai fost achizitionate de catre Jean Valvis care a inteles adevarata valoare a acestui pamant si dupa o serie de investitii i-a redat gloria.

Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Samburesti, Ceafa de vitel cu pastrav de fag, sos din Feteasca Neagra cu fructe de padure si conopida











Grija, pasiunea, profesionalismul si pamanturile care sunt printre cele mai bune pamanturi pentru soiurile rosii, fac ca din aceste domenii sa iasa vinuri unice si de o calitate impecabila care vin in intampinarea celor mai sofisticate gusturi.

Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Samburesti, Ceafa de vitel cu pastrav de fag, sos din Feteasca Neagra cu fructe de padure si conopida











Astazi m-am jucat cu acest vin, in sensul in care am creat un sos special pentru ceafa de vitel iar rezultatul este unul pe masura. Cantitatile sunt pentru 2 persoane si vom incepe prin a prepara tocmai sosul in cauza.

Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Samburesti, Ceafa de vitel cu pastrav de fag, sos din Feteasca Neagra cu fructe de padure si conopida











Ingrediente sos din Feteasca Neagra cu fructe de padure:

4 linguri zahar

2 lingurite miere de albine

150 gr zmeura

100 gr coacaze rosii de padure

150 ml Feteasca Neagra Domeniile Samburesti


Preparare:


Ingrediente salata de conopida:

300 gr conopida

1 lingura patrunjel verde tocat marunt

½ catel usturoi

3 linguri ulei extravirgin de masline

Sare mediteraneana


Preparare:


Ingrediente pastrav de fag:

150 gr pastravi de fag

Ulei extravirgin de masline

30 ml vin alb sec

Sare roz de Himalaya


Preparare:


Avand gata toate aceste ingrediente, putem trece la prepararea cefei de vitel.


Ingrediente:

500 gr ceafa de vitel

Ulei extravirgin de masline

Sare mediteraneana


Preparare:


Sper sa va fi venit in intampinare cu propunerea mea pentru noaptea dintre ani si profit de ocazie pentru a va ura un An Nou imbelsugat de arome, inchinand bine inteles un pahar de Feteasca Neagra in onoarea voastra!

#img_25

Ceafa de vitel cu pastrav de fag, sos din Feteasca Neagra cu fructe de padure si conopida

Retete > Carne > Ceafa de vitel cu pastrav de fag, sos din …

sus