Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Si pentru ca asteptam Dragobetele, va propun o reteta creata cu suflet, special pentru voi, din arome delicate si ingrediente de calitate. Bine inteles ca putem prepara aceasta reteta cu orice alta ocazie draga noua. Si pentru ca imi place la nebunie sa ma joc cu aromele si culorile, nici de data aceasta nu m-am putut abtine sa nu folosesc microplantele si florile comestibile ale prietenilor mei de la Microgreens. Pentru aceia dintre voi care nu ii cunoasteti inca si nu le cunoasteti produsele, doresc sa va spun cateva parole despre aceste minunatii.

Arta gustului, Carne de pui, Gabriella Pascaru Bisi, Pepite balsamice cu tris de ciuperci si blinis cu turmeric, microgreens.roMicrogreens este primul si cel mai mare producator de microplante din Romania, afacerea fiind fondata de catre un tanar care a crezut ca si aici acasa, putem crea lucruri frumoase si durabile. Vorbim de fapt despre lastari de plante aflate in primul stadiu de germinare, stadiu in care plantele au o aroma mult mai puternica si un gust mai accentuat decat plantele mature.  De asemenea,  aceste microplante sunt pline de vitamine si nutrienti, fiind crescute intr-un mediu 100% steril si sunt bio.

Arta gustului, Carne de pui, Gabriella Pascaru Bisi, Pepite balsamice cu tris de ciuperci si blinis cu turmeric, microgreens.roExista microplante care in prezent sunt utilizate in combaterea anumitor afectiuni medicale iar altele sunt folosite in cure nutritionale. Sunt folosite in gastronomia gourmet pentru decorarea preparatelor, dandu-ne posibilitatea de a crea adevarate “tablouri” de autor si sunt folosite pentru a accentua si completa gustul preparatelor.

Arta gustului, Carne de pui, Gabriella Pascaru Bisi, Pepite balsamice cu tris de ciuperci si blinis cu turmeric, microgreens.roAceste ingrediente sunt pentru doua persoane, iar blinis-urile daca vi se par prea multe, le putem folosi a doua zi la micul dejun sau pentru un aperitiv.


Ingrediente pentru pepite:

300 gr piept de pui

6 bucati Champignon brun de dimensiune medie

6 bucati galbiori

2 hribi de marime mijlocie

40 ml hotel balsamic maturat

Tarhon uscat

Piper alb proaspat macinat

Sare mediteraneana

Ulei extravirgin de masline

Faina

Otet cu tarhon

Arta gustului, Carne de pui, Gabriella Pascaru Bisi, Pepite balsamice cu tris de ciuperci si blinis cu turmeric, microgreens.roReteta blinis-urilor o gasiti aici, in plus, fata de reteta de baza,  vom adauga 1 lingurita de pulbere de turmeric


Arta gustului, Carne de pui, Gabriella Pascaru Bisi, Pepite balsamice cu tris de ciuperci si blinis cu turmeric, microgreens.roIngrediente pentru servit si decorat:

½ cutie microplante de Perilla de la Microgreens

1 cutie flori comestibile mixte


Preparare:


Arta gustului, Carne de pui, Gabriella Pascaru Bisi, Pepite balsamice cu tris de ciuperci si blinis cu turmeric, microgreens.roEu am dorit sa fac ceva deosebit si am servit preparatul meu asa cum puteti sa vedeti in fotografii, pe voi va las sa va jucati cu fantezia si astept cu drag sa vad cum ati servit voi delicioasele pepite. Pentru decorare am folosit o penseta speciala, lunga care ajuta sa putem face un platting perfect.

Arta gustului, Carne de pui, Gabriella Pascaru Bisi, Pepite balsamice cu tris de ciuperci si blinis cu turmeric, microgreens.roFlorile si microplantele comestibile, le puteti achizitiona pe www.microgreens.ro

#img_25

Pepite balsamice cu tris de ciuperci si blinis cu turmeric

Retete > Carne > Pepite balsamice cu tris de ciuperci si  …

sus