Si pentru ca asteptam Dragobetele, va propun o reteta creata cu suflet, special pentru voi, din arome delicate si ingrediente de calitate. Bine inteles ca putem prepara aceasta reteta cu orice alta ocazie draga noua. Si pentru ca imi place la nebunie sa ma joc cu aromele si culorile, nici de data aceasta nu m-am putut abtine sa nu folosesc microplantele si florile comestibile ale prietenilor mei de la Microgreens. Pentru aceia dintre voi care nu ii cunoasteti inca si nu le cunoasteti produsele, doresc sa va spun cateva parole despre aceste minunatii.

Microgreens este primul si cel mai mare producator de microplante din Romania, afacerea fiind fondata de catre un tanar care a crezut ca si aici acasa, putem crea lucruri frumoase si durabile. Vorbim de fapt despre lastari de plante aflate in primul stadiu de germinare, stadiu in care plantele au o aroma mult mai puternica si un gust mai accentuat decat plantele mature. De asemenea, aceste microplante sunt pline de vitamine si nutrienti, fiind crescute intr-un mediu 100% steril si sunt bio.

Exista microplante care in prezent sunt utilizate in combaterea anumitor afectiuni medicale iar altele sunt folosite in cure nutritionale. Sunt folosite in gastronomia gourmet pentru decorarea preparatelor, dandu-ne posibilitatea de a crea adevarate “tablouri” de autor si sunt folosite pentru a accentua si completa gustul preparatelor.

Aceste ingrediente sunt pentru doua persoane, iar blinis-urile daca vi se par prea multe, le putem folosi a doua zi la micul dejun sau pentru un aperitiv.
Ingrediente pentru pepite:
300 gr piept de pui
6 bucati Champignon brun de dimensiune medie
6 bucati galbiori
2 hribi de marime mijlocie
40 ml hotel balsamic maturat
Tarhon uscat
Piper alb proaspat macinat
Sare mediteraneana
Ulei extravirgin de masline
Faina
Otet cu tarhon

Reteta blinis-urilor o gasiti aici, in plus, fata de reteta de baza, vom adauga 1 lingurita de pulbere de turmeric

Ingrediente pentru servit si decorat:
½ cutie microplante de Perilla de la Microgreens
1 cutie flori comestibile mixte
Preparare:
- Vom prepara mai intai blinis-urile intrucat ne ia putin timp, nu disperati insa caci dupa timpul de odihna al aluatului, cantitatea din reteta va fi gata in circa 20 de minute. Modalitatea de preparare al acestora o gasiti in link-ul pe care vi l-am atasat mai sus.
- Spalam pieptul de pui, il uscam cu ajutorul unui stergar curat de bucatarie, apoi il taiem in pepite. Le potrivim de sare, piper, tarhon si le pravalim prin faina si le punem deoparte.
- Punem apa intr-o cratita mica, adaugam putina sare si cand apa va da in clocot, adaugam ciupercile champignon timp de circa 4 minute. Intre timp pregatim un bol cu apa rece si cuburi de gheata si la trecerea celor 4 minute, scoatem ciupercile cu ajutorul unei palete si le asezam in apa cu gheata. Procedam la fel cu galbiorii dar timpul de fierbere il reducem la 3 minute. Eu am folosit galbiori congelati de mine si tocmai pentru ca vorbim de galbiori congelati, este suficient acest timp de fierbere. Asezam si galbiorii in vasul cu gheata. Stiti deja ca uneori folosesc acest procedeu soc care ne ajuta sa pastram culoarea legumelor sau ne permite sa putem lucra cu anumite legume si zarzavaturi, fara ca acestea sa se rupa. Incalzim intr-o tigaie putin ulei extravirgin de masline si tragem la tigaie feliile de hribi. Cand prind o usoara culoare, adaugam cateva picaturi de otet cu tarhon. Aici as dori sa adaug ca toate aceste condimente, precum otetul sau uleiurile aromate, le pregatesc personal in sezonul in care gasim la piata aromele care ne plac si folosesc la prepararea lor, numai otet de calitate, in speta otet din vin alb.
- Intorcandu-ne la reteta noastra, ciupercile le vom aseza pe hartie absorbanta de bucatarie si taiem microplantele de perilla cu multa grija, cu ajutorul unei forfecute mici pentru ca de aceasta data le vom folosi doar “palariuta” acestora. Atentie cum si unde le asezam pana la folosire intrucat sunt delicate.
- Putem sa preparam acum pepitele din piept de pui, tragandu-le la tigaie in ulei extravirgin de masline, pana cand se vor rumeni, apoi le stingem cu otet balsamic si le mai fierbem 2-3 minute pana acnd se va forma pe carne un soi de crema. Cat priveste otetul balsamic, atentie mare ce achizitionati caci nu orice are scris pe eticheta acest nume este otet balsamic. Despre acest produs delicios va voi scrie in curand, pana atunci insa trebuie sa stiti ca un otet adevarat, vine maturat ani lungi in baricuri speciale, cantitatile fiind destul de reduse iar pretul pe masura. In rest, produsele care le gasiti pe piata si care costa 5 sau 6 sau 10 Ron, sunt doar produse cu sirop din caramel, nicidecum otet balsamic adevarat.

Eu am dorit sa fac ceva deosebit si am servit preparatul meu asa cum puteti sa vedeti in fotografii, pe voi va las sa va jucati cu fantezia si astept cu drag sa vad cum ati servit voi delicioasele pepite. Pentru decorare am folosit o penseta speciala, lunga care ajuta sa putem face un platting perfect.

Florile si microplantele comestibile, le puteti achizitiona pe www.microgreens.ro