Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Retete > Supe & Creme > Supa ragù de pui cu tarhon si …

Se schimba sezonul, vremea s-a racit, razele soarelui sunt din ce in ce mai slabe si in consecinta schimbam meniul in bucatariile noastre pentru ca odata cu aceste schimbari, organismul nostru are nevoie de mai multe vitamine, mai multe preparate calde si bine inteles delicioase. Pofta pentru supele calde s-a intors la fel ca si pentru preparatele pe baza de carne. Imi aduc aminte cu nostalgie si bucurie, aceste perioade de cand eram copil acasa la Toplita, cand abia asteptam ca bunica sa imi prepare gustoasele sale supe de iarna. Si una dintre acestea este supa ragù de pui, din traditia gastronomica maghiara, o supa perfecta pentru zilele reci de toamna si de iarna.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie ungureasca, Hobby Chef, Supa ragù de pui cu tarhon si lamaie, Supe, Vesela Churchill











Gusturile delicate a carnii de pui, amestecate cu mirodeniile si gustul acrisor pe care il confera lamaia, face ca aceasta supa sa fie mai mult decat perfecta. Unde mai punem ca se prepara destul de repede. Pe vremuri anumite gospodine o preparau din resturile supei de gaina, idee care nu este tocmai rea, insa eu o prepar dupa metoda bunicii mele, putin imbunatatita. Exista inscrisuri in cartile de bucate unguresti de odinioara, cum ca tarhonul ar fi fost folosit deja in urma cu peste 150 de ani in bucataria traditionala si totodata in medicina naturista. In Ardeal, se foloseste atat in supe si ciorbe cat si in anumite preparate din carne, mai ales la prepararea carnii de miel si iepure. Dar se pare ca tarhonul provine din campiile din Asia si se pare sa fi fost adus in Carpati, odata cu migratiile popoarelor. Fiind o planta atat de aromata si cu un gust delicios si aromat, merita sa aveti plantele voastre acasa in vas sau in gradina. Tarhonul se potriveste de minune cu lamaia, otetul, smantana si cu orice condiment acrisor.

Aceasta supa cu gust extraordinar, poate fi preparata de oricine, chiar si de gospodinele fara experienta, respectand cativa pasi. Haideti sa vedem cum preparam aceasta supa. Cantitatile sunt pentru 4 persoane.


Ingrediente pentru supa de baza:

1 morcov

1 ceapa

1 rosie


Ingrediente pentru ragù:

300 gr carne tocata de pui

2 morcovi

1 patrunjel

100 gr radacina de telina

4 ciuperci

1 ceapa rosie mare

½ ardei capia

1 catel usturoi roz

10-15 boabe piper multicolor

1 lingurita de tarhon uscat

2 felii de lamaie

150 ml smantana de gatit de 32%

Sare

Zeama de lamaie dupa gust

Ingrediente pentru paine aurie:

Cate 2 felii de paine/persoana

Cate 1 felie de branza Tilsiter/felie de paine

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie ungureasca, Hobby Chef, Supa ragù de pui cu tarhon si lamaie, Supe, Vesela Churchill











Preparare:



Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe Hobby Chef by Bilancia, a carui Brand Ambassador sunt www.hobbychef.ro iar vesela Churchill care este garantata timp de 5 ani, o puteti achizitiona tot pe acest site.

#img_25

Supa ragù de pui cu tarhon si lamaie

sus