Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Retete > Supe & Creme > Supa crema de praz cu lamaie …

Aceasta supa crema este potrivita de minune pentru frigul de afara si este inspirata din gastronomia germana.

De clisee se poate muri si Germania nu este cunoscuta in lume pentru gastronomia sa, datorita excesivelor prejudecati ale angloamericanilor, la sfarsitul celui de al doilea razboi mondial….ca si cum acestia din urma ar fi fost maestrii gourmet-ului. Cu toate acestea, Germania a fost in anul 2013, a doua natie in lume pentru stelele Michelin, cel mai bun chef de la Roma fiind tot german, si-anume Maestrul Heinz Beck.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Alpinesse, Supa, Supa crema, Supa crema de praz cu lamaie cartofi si champignon trasi la tigaie cu Cognac, Vesela Hobby ChefMajoritatea oamenilor reduc gastronomia germana la cartofi si krauti, asa o fi oare?! Va spun cu certitudine, ca nu este asa cu toate ca gastronomia germana nu este la fel de celebra ca cea italiana sau franceza. Am sa va amintesc doar cateva feluri de mancare extraordinar de gustoase, cu toate ca numele acestora pentru nevorbitorii de limba germana, par de nepronuntat: Nockerlsuppe, Grießnockerlsuppe, Birnen, bohnen und speck, Holstein-schnitzel, Rehrücken schwarzwalder art, etc. Despre varza in Germania, nu va voi povesti astazi, va voi spune doar cateva cuvinte despre cartofi, pentru ca istoria acestora in gastronomia germana este putin diferita fata de cea a verzei. Cartoful este un aliment indispensabil in toate gastronomiile lumii, fie ca sunt fierti, la cuptor, puré, crochete, prajiti sau ciorba si sunt reginele de necontestat a bucatariei europene. Importate din Peru si Columbia de catre spaniolii Conquistadores, au fost planatate pentru prima oara in Canarie, mai apoi in Spania de unde s-au si raspandit in tot continentul iar in anul 1746 au fost salvarea Prusiei si tocmai din acest motiv, v-am spus ca aceasta leguma ocupa un loc special in gastronomia Germaniei.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Alpinesse, Supa, Supa crema, Supa crema de praz cu lamaie cartofi si champignon trasi la tigaie cu Cognac, Vesela Hobby ChefGastronomia germana este una simpla si majoritatea preparatelor sunt grase, cele mai comune feluri de carne folosite fiind carnea de porc, de vita si de vitel iar carnurile nobile folosite de catre germanici sunt carnea de cerb si caprioara. Cartofii inlocuiesc painea cu toate ca aceasta din urma este excelenta, mai ales cea din secara. O masa germana este compusa in general dintr-un aperitiv, o supa, un fel principal, fructe sau desert dar preparatul cel mai indragit in absolut este supa, sub orice forma a sa iar cea mai buna gastronomie din Germania o gasim in Bavaria.

Asa cum v-am spus si la inceputul materialului, reteta mea de astazi este inspirata gastronomiei germane, insa am imbunatatit reteta in felul meu, asa cum v-am obisnuit deja.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Alpinesse, Supa, Supa crema, Supa crema de praz cu lamaie cartofi si champignon trasi la tigaie cu Cognac, Vesela Hobby ChefIngrediente pentru 4 persoane:

1 lamaie

1 praz

20 gr unt Alpinesse Meggle

1 lingura ulei extravirgin de masline

4 cartofi medii

125 ml smantana de gatit de 32%

1 varf de cutit Paprika picanta

1 lingura patrunjel verde

½ lingurita tarhon uscat

2 litri supa vegetala ( din morcov si pastarnac )

1 lingurita sare mediteraneana

½ lingurita piper proaspat macinat


Ingrediente champignon:

10 ciuperci champignon de mica dimensiune

1 lingura ulei extravirgin de masline

1 lingura Cognac

Putina sare mediteraneana


Ingrediente pentru decorare:

Coaja rasa de lamaie

Muguri de ridiche

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Alpinesse, Supa, Supa crema, Supa crema de praz cu lamaie cartofi si champignon trasi la tigaie cu Cognac, Vesela Hobby ChefPreparare:

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Alpinesse, Supa, Supa crema, Supa crema de praz cu lamaie cartofi si champignon trasi la tigaie cu Cognac, Vesela Hobby ChefServim supa crema cu ciuperci Champignon, decoram cu muguri de ridice,  presarata cu coaja de lamaie si paine de secara cu seminte.

Nu uitati: pentru o viata sanatoasa folositi numai ingrediente de prima calitate!


Farfuriile mele si tacamurile sunt din colectia Hobby Chef si le puteti achizitiona pe  www.hobbychef.ro

#img_25

Supa crema de praz cu lamaie, cartofi si champignon trasi la tigaie cu Cognac

sus