Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Retete > Supe & Creme > Supa crema de linte

Lintea este un aliment strans legat de traditiile gastronomice italiene, medio-orientale si unguresti. Este o leguma bogata in saruri minerale, proteine, vitamine si lipsite de colesterol.  Versatila in bucatarie si adecvata pentru o multitudine de preparate, foarte gustoase.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie ungureasca, Hobby Chef, Supa crema, Supa crema de linte











Exista diferite feluri de linte, care se diferentiaza prin marime si culoare iar cele mai apreciate sunt cele maronii care se vand atat uscate cat si la cutie. Lintele au beneficii exceptionale asupra sanatatii noastre si sunt indicate in mod special persoanelor care au probleme cu concentratia si care sufera de somnolenta. Am vorbit de versatilitatea lintelor dar v-ati intrebat cum se prepara acestea ? Va precizez ca lintele sunt legumele cele mai rapide si simple de preparat si asta pentru ca nu este nevoie sa fie lasate neaparat la inmuiat, inainte de a le prepara. Pot fi preparate intr-o cratita antiaderenta de inox sau intr-o oala de lut, cu putina apa, la foc lent timp de 30-40 minute. Sa nu fierbeti niciodata lintele in oala de aluminiu pentru ca va innegri lintele!

Astazi va impartasesc reteta mea preferata de supa crema de linte din traditia gastronomica ungureasca.


Ingrediente pentru 4 persoane:

250 gr linte rosie

2 cepe rosii

3 catei de usturoi

1 ardei capia rosu

1 morcov

150 gr ciolan afumat dezosat

1 lingurita  tarhon uscat

1 lingurita condiment afumat din coji de rosii

½ lingurita  sare afumata cu paprika

50 ml vin rosu sec

Sare

Ulei de floarea soarelui

 Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie ungureasca, Hobby Chef, Supa crema, Supa crema de linte











Ingrediente pentru dressing:

1 lingurita mustar fin

4 linguri  smantana de gatit de 32%

½ lingurita paprika afumata

1 lingurita zahar

1 lingurita otet din vin alb


Preparare:


Este o supa crema deliciosa care le va placea pana si celor mici!

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie ungureasca, Hobby Chef, Supa crema, Supa crema de linte











Tips-uri pentru a fierbe lintele:


Daca folositi oala la presiune, adaugati putin ulei pentru a evita ca spuma formata de apa sa infunde si sa blocheze supapa de siguranta.


Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe Hobby Chef by Bilancia: www.hobbychef.ro

#img_25

Supa crema de linte

sus