Astazi va aduc o supa delicioasa, usor picanta, potrivita pentru orice anotimp! Sanatoasa si hranitoare, aceasta supa reuneste arome fine a pulberii de cardamon, curcuma cu legumele, zarzavatul si laptele de cocos.

Supa picanta de conopida cu lapte de cocos
Ingrediente:
1 conopida de marime mica
700 gr cartofi
1 ceapa rosie mare
1 lingura ulei nuca cocos
5 catei usturoi
4 cm ghimbir proaspat
½ lingurita sos Chili Garlic Sauce
½ lingurita chimion pulbere
½ lingurita curcuma pulbere
¼ lingurita cardamon pulbere
Sare dupa gust
Piper negru proaspat macinat, dupa gust
2 l supa de oase
400 ml lapte de cocos Blue Dragon pe care il gasiti aici
Ingredientele sunt pentru o oala de 3 litri!

Ingrediente pentru servire:
Coriandru verde, proaspat tocat (in cazul in care nu va place gustul coriandrului verde, inlocuiti-l cu patrunjel verde)
Boia de ardei dulce
Preparare:
- Spalam si curatam zarzavatul, conopida o desfacem in “buchetele”; cartofii ii taiem in cubulate; ceapa rosie o tocam marunt.
- Incalzim uleiul de nuca de cocos si calim ceapa, apoi adaugam usturoiul zdrobit, ghimbirul dat pe razatoare si ardeiul iute.
- Dupa cateva minute, adaugam mirodeniile, cartofii si supa. Dupa 10-12 minute, adaugam conopida, laptele de cocos, punem capac si fierbem la foc mic.
- Cand zarzavatul s-a fiert, dam la o parte oala si scoatem cu ajutorul unei palete, jumatate din cartofi si jumatate din conopida si cu ajutorul unui mixer vertical, mixam cantitatea de legume scoasa din oala pana cand obtinem o compozitie ca un puré.
- Punem inapoi in oala cu supa puré-ul, incalzim din noua supa, o dam in clocot si o servim presarata cu boia de ardei dulce si coriandru proaspat tocat sau patrunjel verde tocat.

Despre Chili Garlic Sauce, trebuie sa spun ca este un condiment fantastic. Si nu spun asta pentru ca imi place iutele, spun acest lucru pentru ca este un iute mai special. Este un sos ce contine chili si usturoi si care daca este intrebuintat cum trebuie, ne va da o aroma si un gust special preparatelor. Il putem utiliza in supe, in tocane, in preparate asiatice si sudamericane.

Nota:
- In cazul in care supa de oase si laptele de cocos nu sunt suficiente ca lichide, adaugam apa.
- Daca nu aveti timp sa preparati supa de oase, utilizati apa, dar trebuie sa stiti ca gustul va fi diferit!
