Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Perisoarele in supa, acel preparat care in Italia, aduce cu sine, sentimentul de nostalgie si siguranta a copilariei.  Este un preparat simplu dar foarte vechi, din istoria gastronomica a peninsulei, ce poate deveni supa in zi de sarbatoare, o reteta cu o aroma straveche.  

gabriella pascaru bisi, arta gustului, faina la molisana, la molisana romania, supa de curcan cu perisoare, supa de curcan, supa de sarbatoare, traditii gastronomice, supa cu traditie, supa italiana de sarbatoare, supa cu istorie, creator de gust, parmafood group distribution, parmashop, parmafood, stele de taietei, taietei de casa, reteta veche, Italia, griș de grau dur, griș de grau remacinat, supa pentru suflet











In Italia, aproape fiecare familie isi are propria reteta, transmisa in timp de la bunici sau matusi si pastrata cu sfintenie!

Pe vremuri in Italia, perisoarele erau preparate din resturile de la carne, poate ca din acest motiv, inca astazi cand se vorbeste despre ele, multi gandesc ca vorbim despre un fel de mancare saracacios. Dar asa cum puteti observa din fotografii, este cu totul altceva.

Este un preparat care se preteaza mai mult sezonului rece, intrucat supa, este special conceputa pentru a incalzi sufletele si oasele.

Dar inafara de toate acestea, in anumite zone din Italia este supa de pe masa de Craciun, la fel cum in alte zone, supa de Craciun este cea cu “tortellini” sau cu “cappelletti” iar in regiunea Molise, au o alta supa fabuloasa care de fapt este fel principal, deloc cunoscuta in Romania, reteta pe care va promit ca v-o daruiesc cat de curand posibil. Daca voi avea timpul necesar, poate chiar de sarbatori.

gabriella pascaru bisi, arta gustului, faina la molisana, la molisana romania, supa de curcan cu perisoare, supa de curcan, supa de sarbatoare, traditii gastronomice, supa cu traditie, supa italiana de sarbatoare, supa cu istorie, creator de gust, parmafood group distribution, parmashop, parmafood, stele de taietei, taietei de casa, reteta veche, Italia, griș de grau dur, griș de grau remacinat, supa pentru suflet











Dar haideti sa preparam aceasta delicioasa supa! Va mentionez ca ingredientele sunt pentru o oala de 3 litri.


Ingrediente supa:

1 aripa de curcan

300 gr oase de curcan

6-7 morcovi mari

2 cepe mari

2 catei de usturoi

4 tije telina Apio

1 pastarnac ( se utilizeaza si se gaseste doar in anumite regiuni italiene, se numeste “pastinaca”)

1 lingura piper negru boabe

1 foaie dafin mica

Sare dupa gust


Preparare supa:


Ingrediente pentru perisoare:

500 gr carne tocata de curcan

1 ou intreg

80 gr branza Grana Padano rasa

Piper alb sau gri, proaspat macinat

Un varf de cutit pulbere de nucsoara

½ legatura patrunjel verde, tocat foarte marunt

1 lingura faina alba

2 linguri pesmet

Sare dupa gust


Preparare perisoare:


Ingrediente pentru taietei:

3 oua mari

300-350 gr faina din grau dur remacinat La Molisana

2 linguri ulei extravirgin de masline

1 lingurita sare


Preparare taietei:


Stiu ca in Romania nu sunteti obisnuiti cu o astfel de supa, dar va invit sa o preparati, va deveni una dintre preferatele voastre!

Faina speciala din gris de grau remacinat si decorticat la piatra, La Molisana, o gasiti aicigabriella pascaru bisi, arta gustului, faina la molisana, la molisana romania, supa de curcan cu perisoare, supa de curcan, supa de sarbatoare, traditii gastronomice, supa cu traditie, supa italiana de sarbatoare, supa cu istorie, creator de gust, parmafood group distribution, parmashop, parmafood, stele de taietei, taietei de casa, reteta veche, Italia, griș de grau dur, griș de grau remacinat, supa pentru suflet











Dupa ce veti utiliza macar odata aceasta faina, veti intelege de ce eu o aleg pentru preparatele mele, incepand cu pizza, paste fainoase si terminand cu painea de casa.


Nota:

folositi fix cantitatea de nucsoara pe care am mentionat-o la ingrediente, nu mai mult! Nucsoara utilizata in exces, poate provoca neplaceri, in cantitati mari este otravitoare!

#img_25

Supa de curcan cu perisoare si stele de taietei

Retete > Supe & Creme > Supa de curcan cu perisoare si …

sus