Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

In comunitatile maghiare din Ardeal exista obiceiul ca in zeama in care a fost fiert jambonul pentru masa de Pasti, sa se fiarba o supa. In anumite familii se prepara doar cu zarzavat, in altele se adauga zarzavat si orez sau tarhana, in altele piept de pui sau jambon afumat. Dar indiferent cu ce ingrediente se prepara, sunt doua lucruri care se regasesc in toate retetele: tarhonul murat si smantana.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Supa din zeama de jambon, cu tarhon si smantana,  supa din jambon, supa din zeama de jambon, supa pascala, supa ungureasca, traditii unguresti, retete unguresti, bucate unguresti, supe de odinioara, supa delicioasa, traditii pascale, retete pentru pasti, bunatati de pasti, ciorbe unguresti, delicii unguresti, supele copilariei, supa cu tarhon, supa cu smantana











In copilarie am mancat-o sub toate formele si as spune ca preferata mea, este cea fara carne, oricum supa va avea gust de jambon si este excelenta asa. Apoi, mi-am adus aminte de matusa Bertha care o prepara cateodata si cu carne de pui si am hotarat ca anul acesta, voi prepara supa in aceasta versiune. Acum nu va pot da garantia ca mi-am adus aminte 100% reteta matusii pentru ca au trecut foarte multi ani de atunci si nu o aveam scrisa in niciunul din caietele de bucate. Bunica mea si matusile, scriau doar anumite retete, cele ale caror ingrediente trebuiau cantarite si ale caror modalitate de preparare, trebuia urmata ad litteram. Cat o priveste pe bunica mea, le scria pentru mine, ea prepara tot ceea ce era supa, felul doi si aperitive din minte.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Supa din zeama de jambon, cu tarhon si smantana,  supa din jambon, supa din zeama de jambon, supa pascala, supa ungureasca, traditii unguresti, retete unguresti, bucate unguresti, supe de odinioara, supa delicioasa, traditii pascale, retete pentru pasti, bunatati de pasti, ciorbe unguresti, delicii unguresti, supele copilariei, supa cu tarhon, supa cu smantana












Ingrediente pentru 4 persoane:

1 piept de pui de marime medie

2 morcovi

2 cepe rosii mari

3 cartofi de marime medie

4 catei de usturoi

1 telina radacina mica

1 pumn de mazare congelata

2 linguri tarhon murat taiat foarte marunt

1 lingura otet din borcanul de tarhon

4 linguri de ulei de floarea soarelui

Zeama in care am fiert jambonul afumat de Pasti.

Ingrediente pentru dres:

200 ml smantana de gatit

1 galbenus de ou

100 gr paste fainoase “tarhana”, cunoscuta si sub numele de “cous cous”, dar mai mare ca bob.

Nu vom adauga sare intrucat zeama de la jambon este deja sarata. In cazul in care va fi nevoie, vom adauga sare la final. Nu mai adaugam nicio alta mirodenie intrucat zeama in care am fiert jambonul, are de toate.


Preparare:


Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Supa din zeama de jambon, cu tarhon si smantana,  supa din jambon, supa din zeama de jambon, supa pascala, supa ungureasca, traditii unguresti, retete unguresti, bucate unguresti, supe de odinioara, supa delicioasa, traditii pascale, retete pentru pasti, bunatati de pasti, ciorbe unguresti, delicii unguresti, supele copilariei, supa cu tarhon, supa cu smantana











#img_25

Supa din zeama de jambon, cu tarhon si smantana

Retete > Supe & Creme > Supa din zeama de jambon, cu …

sus