Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

O alta supa delicioasa a copilariei mele si la vremea respectiva, era o supa pe care o preparau ai nostri doar vara, atunci cand se gaseau prin gradini si in piata, gulii.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Supa de gulii cu perisoare, supa de gulii, gulii, retete cu gulii, supa delicioasa, retetele copilariei, supa cu perisoare, supe unguresti, supe ardelenesti, retete delicioase, retete unguresti, retete ardelenesti, supa buna, retete de supe











La vremea respectiva, guliile nu se gaseau iarna iar cele pe care le usca bunica, le intrebuinta exclusiv la supa de carne, careia ii confera un gust exceptional.

Asadar era o bucurie cand soseau pe mese guliile, cel putin in familia mea pentru ca bunica prepara dine le, supa de astazi, sau supa de gulii fara carne,  o tocana foarte delicioasa, sos din gulii care se servea cu carne fiarta din supa si gulii umplute, care erau preferatele mele in absolut si pe care le prepar si astazi cu mare bucurie.

Aceasta supa este foarte simpla de preparat, poate fi preparata de oricine, unde mai pui faptul ca fierbe in graba.

Evident ca la vremea respectiva, nu mancam smantana. Ei bine recunosc, ca nu o mananc nici acum, doar smantana de gatit care nu este acra si-atunci bunica draga de ea, trebuia sa scoata o parte din supa care sa nu contina smantana, ca nu manca copilul.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Supa de gulii cu perisoare, supa de gulii, gulii, retete cu gulii, supa delicioasa, retetele copilariei, supa cu perisoare, supe unguresti, supe ardelenesti, retete delicioase, retete unguresti, retete ardelenesti, supa buna, retete de supe











Cat despre guliile umplute, era aceeasi poveste si-atunci pentru mine le dregea cu putina faina si lapte. Ce copil mofturos eram si cat ii dadeam de furca…..dar eram simpatica!


Ingrediente pentru supa:

2 gulii

1 ceapa rosie mare

1 morcov

150 ml smantana de gatit

2 galbenusuri de ou

Sare dupa gust

Piper proaspat macinat dupa gust

Patrunjel verde tocat

2 linguri ulei de floarea soarelui


Ingrediente pentru perisoare:

500 gr carne tocata de porc

1 ceapa rosie

1 albus de ou

Sare, piper si boia dulce de ardei, dupa gust

1 lingura patrunjel verde tocat

2 linguri de pesmet

1 lingura ulei de floarea soarelui


Preparare:


Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, Supa de gulii cu perisoare, supa de gulii, gulii, retete cu gulii, supa delicioasa, retetele copilariei, supa cu perisoare, supe unguresti, supe ardelenesti, retete delicioase, retete unguresti, retete ardelenesti, supa buna, retete de supe












#img_25

Supa de gulii cu perisoare

Retete > Supe & Creme > Supa de gulii cu perisoare

sus