Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie
Mai intai, spalam si curatam crevetii tinand deoparte capetele si cozile. Apoi spalam si tocam marunt arpagicul verde, curatam di feliem subtire ghimbirul si curatam ardeiul iute de seminte si in feliem si pe acesta. Vom pune intr-o craticioara capetele si cozile crevetilor cu arpagicul, ghimbirul si frunzele de lamai sau coaja unei lamai.Adaugam cca.1 l de apa si dam in clocot.Acoperim craticioara si fierbem timp de 15 minute la foc mic, apoi strecuram zeama pe care o vom varsa intr-o alta craticioara pe care o dam din nou in clocot si la care vom adauga vegeta facuta in casa si mai fierbem cca. 3 – 4 minute. Intre timp spalam ceapa, o tocam foarte marunt si o adaugam la supa impreuna cu lime—ul spalat si feliat foarte subtire si cozile de creveti. Fierbem cca. 4-5 minute dupa care dam supa la o parte de pe foc, o acoperim si o lasam timp de cateva minute apoi adaugam putin patrunjel verde tocat marunt si servim.
Se poate servi cu paine prajita sau crutoane cu unt facute la cuptor.
Este o supa simpla de gatit si usoara pentru zilele de vara. Se poate consuma si rece !