Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Probabil pentru ca am crescut in Ardeal intr-o familie mixta, pentru mine bucataria ungureasca este non plus ultra, cu toate ca acasa, gatesc mai mult din bucataria italiana.

Arta gustului,gabriellapascarubisi, gastronomie, Supa de salata verde cu slanina afumata si omleta, supe, supa, delicatese,eisberg, retete unguresti, simplyfresh, iubescsalatele, retete ardelenestiCunoscuta si sub numele de “zamă de şălate”, in Ardeal o regasim de la zona la zona, din familie in familie, preparata altfel. Se drege cu smantana, lapte, zer sau cu iaurt.

Si cum in copilaria mea nu mancam lactate si salata, nici supa de salata nu o atingeam.

Zilele trecute mi-am adus aminte de aceasta supa si-am zis “ cine spune ca nu o pot prepara toamna?”


Am schimbat din reteta bunicii mele doar smantana acida cu smantana de gatit si m-am pus pe treaba.

Haideti cu mine sa preparam acest deliciu!


Ingrediente pentru 4 persoane:

2 pungi salata Eisberg Din Gradina
100 gr slanina afumata
2 cepe albe de marime medie
5 catei de usturoi
2 linguri rase de faina alba si 150 ml lapte

200 ml smantana
4 oua mari

Sare

Piper negru proaspat macinat

Zahar dupa plac

Otet dupa plac


Preparare:


Este o supa delicioasa pentru orice anotimp si foarte usor de preparat!

Arta gustului,gabriellapascarubisi, gastronomie, Supa de salata verde cu slanina afumata si omleta, supe, supa, delicatese,eisberg, retete unguresti, simplyfresh, iubescsalatele, retete ardelenesti

#img_25

Supa de salata verde cu slanina afumata si omleta

Retete > Supe & Creme > Supa de salata verde cu slanina …

sus