Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Sirop de zmeura la rece cu Green Sugar

Marcel Proust scria in cartea sa „In cautarea timpului pierdut” asa:

„Dar cand dintr-un trecut vechi nimic nu mai subzista, dupa moartea fiintelor, dupa distrugerea lucrurilor, singure, mai fragile, dar mai vii, mai imateriale, mai persistente, mai fidele, mirosul si gustul raman inca multa vreme, ca niste suflete, sa-si aminteasca, sa astepte, sa spere, pe ruina a ceea ce mai exista, sa poarte neclintite, pe acea picatura a lor aproape impalpabila, edificiul imens al amintirii.”

Arta gustului, Bauturi, Gabriella Pascaru Bisi, Sirop de zmeura la rece cu Green Sugar, Green Sugar,De l-am amintit pe Proust? Pentru ca de fiecare data cand prepar acest sirop, asa cum il prepara bunica mea, mirosul si aroma acestuia, reuseste sa ma arunce inapoi in timp. Imi vin in minte datorita mirosului inconfundabil al zmeurei, pana si intamplari din zilele respective.  Puterea mirosurilor reuseste peste timp, sa ne pastreze puternica amintirea draga a copilariei si a lucrurilor atat de dragi noua pentru ca mirosul este sensul privilegiat al memoriei.

Mirosul este cel mai mare aleat al amintirilor, care ne permite sa calatorim in timp. Desi imprecis si instabil, vocabularul mirosurilor este foarte bogat din moment ce poate atinge bogata nomenclatura a surselor odorizante sau resursele proprii a creativitatii lingvistice, precum: comparatiile, metaforele, metonimia sau circumlocutiunea. Si iata cum v-am scris despre mirosuri si simturi intr-o reteta de sirop natural.

Arta gustului, Bauturi, Gabriella Pascaru Bisi, Sirop de zmeura la rece cu Green Sugar, Green Sugar,Astazi, am schimbat reteta bunicii, inlocuind zaharul cu Green Sugar si nu va ascund ca a iesit mai delicios decat varianta sa cu zahar. Pentru cei ce inca nu cunoasteti Green Sugar, trebuie sa stiti ca este singurul indulcitor de pe piata romaneasca, natural 100% ce poate fi preparat termic, fara a modifica gustul preparatelor voastre. Unde mai puneti faptul ca are ZERO indice glicemic si ZERO calorii!

Este un indulcitor stabil la congelat, coacere si fierbere, indulcind precum zaharul dar permitandu-ne sa consumam un desert, o limonada, o dulceata fara sa ne afectam sanatatea sau silueta, datorita zaharurilor in exces.

Este recomandat in dietele de slabire si poate fi utilizat de catre persoanele ce sufera de diabet zaharat, poate fi introdus in alimentatia copiilor cu varsta de peste 2 ani, fiind preparat din Stevie Rebaudiana si din materii prime nemodificate genetic.

Produsele Green Sugar le puteti achizitiona astazi din peste 5000 de locuri in tara sau direct pe site-ul producatorului www.greensugar.ro.


Ingrediente:

1 kg zmeura

1 litru apa

500 gr Green Sugar

1 lingurita sare de lamaie


Preparare:


Daca doriti sa preparati mai mult sirop, triplati  sau dublati cantitatile din reteta.

Simplu, sanatos, delicios!

Retete > Bauturi > Sirop de zmeura la rece cu Green Sugar

Sirop de zmeura la rece cu Green Sugar

#img_25

sus