Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Ciocolata calda este o bautura pe baza cacao, lapte si zahar, cu un gust senzational. Astazi va aduc reteta ciocolatei calde care se prepara in Italia, foarte cremoasa si care de obicei, se mananca cu lingurita.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, ciocolata calda  in stil italian, ciocolata calda, ciocolata delicioasa, bauturi calde, ciocolata, ciocolata cu frisca, bauturi pentru sarbatori, bauturi pentru seri reci, bauturi care incalzesc, ciocolata cu lapte, bauturi delicioaseIn Italia de pilda, se poate consuma o astfel de ciocolata calda, in toate barurile care ofera serviciul de mic dejun. Aici nu prea am gasit dar se poate prepara acasa si este mai gustoasa.

Retete de ciocolata calda sunt multe, le putem prepara cu cacao sau cu ciocolata fondanta, sau cu ambele si toate-s delicioase.

Cea de astazi, este o reteta rapida si cu putine ingrediente, este perfecta de consumat in diminetile de sarbatoare, in zilele friguroase, drept desert sau seara in fata unui film. As indrazni sa spun ca este ciocolata perfecta!


Ingrediente pentru 4 cesti de 260 ml:

130 gr cacao neindulcit, de calitate

180 gr zahar tos

1000 ml lapte de 3,5% grasime

50 gr amidon de cartofi sau amidon de porumb


Preparare:


Servim ciocolata cu lapte cu frisca proaspat montata si presarata cu cacao. In cazul in care facem frisca acasa, acesta este primul lucru pe care trebuie sa il facem.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, ciocolata calda  in stil italian, ciocolata calda, ciocolata delicioasa, bauturi calde, ciocolata, ciocolata cu frisca, bauturi pentru sarbatori, bauturi pentru seri reci, bauturi care incalzesc, ciocolata cu lapte, bauturi delicioase

 


Ati vazut cat de simpla si rapida este prepararea acestei minuni?! Acum poa’ sa vina sarbatorile!


Nota: In cazul in care decidem sa preparam o cantitate mai mare de ciocolata sau ne ramane, o putem conserva fara probleme la frigider, timp de 2 zile, dar nu mai mult!  La incalzirea acesteia, vom adauga cateva linguri de lapte si amestecam cu telul, pana cand aducem ciocolata la temperatura necesara.


Retete > Bauturi > Ciocolata calda in stil italian

Ciocolata calda in stil italian

#img_25

sus