Ciocolata calda este o bautura pe baza cacao, lapte si zahar, cu un gust senzational. Astazi va aduc reteta ciocolatei calde care se prepara in Italia, foarte cremoasa si care de obicei, se mananca cu lingurita.

In Italia de pilda, se poate consuma o astfel de ciocolata calda, in toate barurile care ofera serviciul de mic dejun. Aici nu prea am gasit dar se poate prepara acasa si este mai gustoasa.
Retete de ciocolata calda sunt multe, le putem prepara cu cacao sau cu ciocolata fondanta, sau cu ambele si toate-s delicioase.
Cea de astazi, este o reteta rapida si cu putine ingrediente, este perfecta de consumat in diminetile de sarbatoare, in zilele friguroase, drept desert sau seara in fata unui film. As indrazni sa spun ca este ciocolata perfecta!
Ingrediente pentru 4 cesti de 260 ml:
130 gr cacao neindulcit, de calitate
180 gr zahar tos
1000 ml lapte de 3,5% grasime
50 gr amidon de cartofi sau amidon de porumb
Preparare:
- Ne preparam ingredientele si cu ajutorul unui tel, amestecam zaharul, cacaoa si amidonul intr-o craticioara. Adaugam putin cate putin, 100 ml de lapte si amestecam continuu pentru a obtine o compozitie fara cocoloase. Punem craticioara pe foc, adaugam 800 de ml de lapte si amestecam continuu. Lasam 100 ml de lapte pentru a evalua, rezultatul final. Fierbem astfel, la foc mic, inca 3, maximum 4 minute. In functie de cum va place, adaugati si restul de lapte sau nu.
Servim ciocolata cu lapte cu frisca proaspat montata si presarata cu cacao. In cazul in care facem frisca acasa, acesta este primul lucru pe care trebuie sa il facem.

Ati vazut cat de simpla si rapida este prepararea acestei minuni?! Acum poa’ sa vina sarbatorile!
Nota: In cazul in care decidem sa preparam o cantitate mai mare de ciocolata sau ne ramane, o putem conserva fara probleme la frigider, timp de 2 zile, dar nu mai mult! La incalzirea acesteia, vom adauga cateva linguri de lapte si amestecam cu telul, pana cand aducem ciocolata la temperatura necesara.