Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

Racoritoare si usor de preparat, salatele ne ofera calorii putine dar pretioase, in beneficiul formei noastre si a sanatatii. Ne ajuta sa ne facem plinul de fibre, atat de utile pentru bunastarea intestinului dar si pentru a mentine glicemia sub control.

Au capacitatea de a ne face sa ne simtim satui imediat, dar si de a preveni atacurile de foame care sunt responsabile de acumularea kilogramelor in plus.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, salate, salata, Salata mix roman cu piept de pui tras la tigaie, iubescsalatele, eisberg, templulsalatelor, eisbergromania, simplyfresh











De ce ne fac bine salatele?

De pilda radicchio si salata verde, ne asigura o mare cantitate de apa si saruri minerale, printre care calciu, fosfor, potasiu si fier, elemente indispensabile pentru reintegrarea in organism a lichidelor pierdute.

Sunt de asemenea, o excelenta sursa de vitamine antioxidante, cum ar fi vitaminele A si C, esentiale pentru contracarea imbatranirii celulare.

Sunt mai bune la vrac sau ambalate?

Comparativ cu cele la vrac, salatele gata preparate, spalate si ambalate isi pastreaza continutul de vitamine si antioxidanti, cum ar fi carotenoizii, pentru mai mult timp, totodata oferindu-ne posibilitatea de a le consuma direct din pungi, intrucat sunt garantate ci controlate.

Dintotdeauna sunt fascinata de salate, de varietatea si culorile acestora. Evident ca nu am inventat eu salatele dar testez si creez in permanenta retete noi, ca de pilda cea de astazi, care devine datorita continutului un fel principal.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, salate, salata, Salata mix roman cu piept de pui tras la tigaie, iubescsalatele, eisberg, templulsalatelor, eisbergromania, simplyfresh











Haideti sa pregatim aceasta salata impreuna:


Ingrediente pentru 3 persoane:

250 gr salata Mixta Romana Eisberg

200 gr piept de pui taiat in fasii de circa 3 cm lungime

100 gr rosii cherry

120 gr cartofi noi

3 linguri ulei extravirgin de masline

Sare mediteraneana

Piper indonezian

Pulbere de cardamon

Pentru servire paine integrala din secara, a carei reteta o gasiti aici


Preparare:


Eu astazi am ales sa condimentez salata doar cu ulei extravirgin, dar voi puteti alege sa o condimentati cu unul dintre sosurile Eisberg sau cu Vinaigrette sau cu dressing-urile cu acelasi nume. Puteti sa vedeti aici  varietatea acestora.

Inafara perioadei de primavara in care avem salate la mosie, eu aleg sa achizitionez numai salatele Eisberg. Haideti sa vedem de ce!


Grupul Eisberg este unul dintre liderii de piata din Europa si numarul 1 in Elvetia si Europa de Est. Am descoperit salatele lor, pe vremea cand locuiam in Zurich, unde aceste salate sunt un „must have” in frigiderele elvetienilor. Asa ca la intoarcerea in tara am fost bucuroasa ca le-am gasit, Eisberg avand in Romania una dintre centrele de productie, salatele fiind produse in preponderenta in camp deschis.

Pentru mine aceste salate reprezinta nu doar varietatea si calitatea gustului ci si conditiile de maxima igiena in care sunt prelucrate, conditii pe care am putut sa le vad cu ochii mei in diferitele mele vizite in fabrica.

Din acest motiv le recomand si le iubesc maxim, because in Eisberg we trust!


Salata mix roman cu piept de pui tras la tigaie

Retete > Salate > Salata mix roman cu piept de pui tras …

#img_25sideboard red

sus