Racoritoare si usor de preparat, salatele ne ofera calorii putine dar pretioase, in beneficiul formei noastre si a sanatatii. Ne ajuta sa ne facem plinul de fibre, atat de utile pentru bunastarea intestinului dar si pentru a mentine glicemia sub control.
Au capacitatea de a ne face sa ne simtim satui imediat, dar si de a preveni atacurile de foame care sunt responsabile de acumularea kilogramelor in plus.

De ce ne fac bine salatele?
De pilda radicchio si salata verde, ne asigura o mare cantitate de apa si saruri minerale, printre care calciu, fosfor, potasiu si fier, elemente indispensabile pentru reintegrarea in organism a lichidelor pierdute.
Sunt de asemenea, o excelenta sursa de vitamine antioxidante, cum ar fi vitaminele A si C, esentiale pentru contracarea imbatranirii celulare.
Sunt mai bune la vrac sau ambalate?
Comparativ cu cele la vrac, salatele gata preparate, spalate si ambalate isi pastreaza continutul de vitamine si antioxidanti, cum ar fi carotenoizii, pentru mai mult timp, totodata oferindu-ne posibilitatea de a le consuma direct din pungi, intrucat sunt garantate ci controlate.
Dintotdeauna sunt fascinata de salate, de varietatea si culorile acestora. Evident ca nu am inventat eu salatele dar testez si creez in permanenta retete noi, ca de pilda cea de astazi, care devine datorita continutului un fel principal.

Haideti sa pregatim aceasta salata impreuna:
Ingrediente pentru 3 persoane:
250 gr salata Mixta Romana Eisberg
200 gr piept de pui taiat in fasii de circa 3 cm lungime
100 gr rosii cherry
120 gr cartofi noi
3 linguri ulei extravirgin de masline
Sare mediteraneana
Piper indonezian
Pulbere de cardamon
Pentru servire paine integrala din secara, a carei reteta o gasiti aici
Preparare:
- Spalam cartofii noi si ii punem la fiert, la foc mediu. Intre timp, spalam pieptul de pui, il uscam cu hartie de bucatarie, apoi il feliem in fasii de circa 3 cm lungime. Condimentam pieptul de pui cu sare mediteraneana, pulbere de cardamon si piper indonezian, mirodenii care ii vor conferi un gust special si fin. Incingem uleiul extravirgin de masline si tragem la tigaie fasiile din piept de pui pana cand se rumenesc. Le scoatem cu ajutorul unei palete si le asezam pe hartie de bucatarie pentru a permite uleiului in exces sa se absoarba. S-au fiert si cartofii intre timp si ii bagam sub jet de apa rece, apoi ii curatam de coaja.
- Toate ingredientele noastre sunt pregatite, nu ne ramane altceva de facut decat sa le amestecam, sa le potrivim de sare si ulei extravirgin si putem servi pranzul sau cina.
Eu astazi am ales sa condimentez salata doar cu ulei extravirgin, dar voi puteti alege sa o condimentati cu unul dintre sosurile Eisberg sau cu Vinaigrette sau cu dressing-urile cu acelasi nume. Puteti sa vedeti aici varietatea acestora.
Inafara perioadei de primavara in care avem salate la mosie, eu aleg sa achizitionez numai salatele Eisberg. Haideti sa vedem de ce!
Grupul Eisberg este unul dintre liderii de piata din Europa si numarul 1 in Elvetia si Europa de Est. Am descoperit salatele lor, pe vremea cand locuiam in Zurich, unde aceste salate sunt un „must have” in frigiderele elvetienilor. Asa ca la intoarcerea in tara am fost bucuroasa ca le-am gasit, Eisberg avand in Romania una dintre centrele de productie, salatele fiind produse in preponderenta in camp deschis.
Pentru mine aceste salate reprezinta nu doar varietatea si calitatea gustului ci si conditiile de maxima igiena in care sunt prelucrate, conditii pe care am putut sa le vad cu ochii mei in diferitele mele vizite in fabrica.
Din acest motiv le recomand si le iubesc maxim, because in Eisberg we trust!