Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie
Sunt de acord
Pentru mine aceasta salata de oua este o intoarcere in timp, in copilarie. O reteta tipic ungureasca pe care o prepar din cand in cand cu drag.
Difera de la casa la casa, fiecare familie preparand-o dupa gustul propriu: cu smantana acida sau iaurt. Eu o prepar cu smantana de gatit pentru ca nu imi place smantana acida.
Este simpla de realizat si rapida, asa cum ne dorim uneori sa fie preparatele noastre din lipsa de timp.
Ingrediente penru 4 persoane:
4 oua
60 gr cascaval
1 lingurita mustar
1 catel usturoi
75 ml smantana de gatit
2 linguri maioneza Biffi
Ceapa Chives
Patrunjel verde tocat
Sare
Piper
Preparare:
Spalam ouale in apa cu bicarbonat, le fierbem tari, le racim, apoi le curatam si le taiem in cubulete. La fel taiem si cascavalul. Le asezam intr-un bol, adaugam ingredientele si amestecam cu grija.
Este un preparat perfect pentru micul dejun, pentru un bufet suedez sau pentru o masa cu pretentii, servita in asociere cu legume. Putem servi salata cu paine prajita, paine aurita la cuptor sau paine proaspata, in functie de ocazie sau gusturi. Poate fi conservata timp de 2-3 zile in frigider, insa eu prepar doar cantitatea care stiu ca va fi consumata si nu conserv. Va recomand prepararea acestei salate in perioadele reci.