Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Astazi am creat pentru voi o reteta noua, indrazneata in asocierea aromelor dar foarte delicoasa. Pana la reteta insa as dori sa va spun cate ceva despre apa si propabil va veti intreba de ce? Primul meu raspuns in acest sens este ca exista putine adevaruri care au o valoare universala si una dintre acestea este ca viata depinde de apa!

Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Aqua Carpatica, Rulouri din pui umplute cu dovlecei, cascaval afumat & puré din pastarnac cu mar si puré picant din morcovi











Apa este peste tot dar mai ales in noi si trebuie sa stim ca ¾ din creierul si muschii nostri sunt alcatuiti din apa, aceasta din urma participand ca protagonist in asimilarea hranei, fiind totodata conductorul nutritiei si al oxigenului catre celule,  eliminand substantele inapropriate organismului prin sistemul limfatic si sanguin. Lubrifiaza fiecare particica a corpului nostru, prin propriul sau sistem natural de aerare al organismului datorita sudoratiei.

Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Aqua Carpatica, Rulouri din pui umplute cu dovlecei, cascaval afumat & puré din pastarnac cu mar si puré picant din morcovi











Specialistii internationali afirma ca un corp uman poate retine pana la 47 de litri de apa, ceea ce ma face sa parafrazez o fraza celebra care ne spune ca “suntem ceea ce bem”. Si cu toate ca apa este o resursa regenerabila, ale carei rezerve sunt alimentate in mod continuu printr-un mare ciclu natural al Pamantului, in multe zone geografice cantitatile de apa sunt reduse iar in alte zone ale lumii, ca tara noastra de exemplu, exista cantitati mari de apa de o calitate impecabila.

Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Aqua Carpatica, Rulouri din pui umplute cu dovlecei, cascaval afumat & puré din pastarnac cu mar si puré picant din morcovi











Este foarte important sa consideram faptul ca numarul populatiei a crescut la nivel global,  resursele mondiale de apa raman constante. Astfel, cererea de apa dulce s-a triplicat din 1950 pana azi, pe de o parte datorita cresterii demografice si pe de alta parte, datorita obiceiurilor moderne ale omului, fiind prevazuta de catre specialisti o crestere drastica pana in 2050, cand disponibilitatea pro capite a apei, la nivel mondial va fi diminuita de la 17.000 la doar 7500 metru cubi de apa. In acest context este impetuos necesara constientizarea unei dezvoltari durabile si corecte a resurselor de apa. Totodata, trebuie sa invatam sa alegem produsele de calitate si sa citim inainte de achizitionare, etichetele produselor de pe rafturile magazinelor pentru identificarea produselor care nu contin adaosuri sau nitriti.

Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Aqua Carpatica, Rulouri din pui umplute cu dovlecei, cascaval afumat & puré din pastarnac cu mar si puré picant din morcovi











In Romania, ne putem mandri cu o astfel de apa ce ajunge pe mesele noastre din minunata Bucovina, dintr-un ecosistem echilibrat si natural. Aqua Carpatica, caci despre ea este vorba, este o apa cu calitati unice in lume, fiind rezultatul unor fenomene naturale ce incep in inima muntilor vulcanici si se termina in magnificele poieni din Tara Dornelor. Caracterul carbogazos al acestei ape este dat de concentratiile naturale de dioxid de carbon care sunt perfect echilibrate cu sarurile dizolvate. Concentratiile total ionizate ale apei carbogazoase naturale Aqua Carpatica, o recomanda pentru echilibrul sistemului neuromuscular, adresandu-se in special sportivilor de performanta si persoanelor ce depun efort fizic dar in acelasi timp este excelenta in completarea dietelor, in consumul zilnic  si este excelenta pentru digestie, toate acestea pentru ca este o apa unica si pura.

Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Aqua Carpatica, Rulouri din pui umplute cu dovlecei, cascaval afumat & puré din pastarnac cu mar si puré picant din morcovi











Si-acum va invit sa preparam impreuna reteta de astazi, reteta pe care bine inteles am asociat-o cu un pahar de Aqua Carpatica carbogazoasa.

Cantitatile din aceasta reteta sunt pentru 4 persoane.

Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Aqua Carpatica, Rulouri din pui umplute cu dovlecei, cascaval afumat & puré din pastarnac cu mar si puré picant din morcovi











Fiind o reteta cu mai multe clase de ingrediente, vom prepara mai intai cele doua puré-uri pentru a ne putea coordona foarte bine timpul.


Ingrediente puré din pastarnac si mar:

1 pastarnac de marime medie

1 mar

1 lingurita unt

1 lingura smantana de gatit

Un varf de cutit nucsoara

Sare mediteraneana


Ingrediente puré picant din morcovi:

2 morcovi

1 lingurita ulei picant

1 lingurita ulei extravirgin de masline

Tarhon uscat

Sare mediteraneana


Preparare puré-uri:


Ingrediente rulouri:

1 piept de pui dezosat

1 dovlecel de marime medie

6 felii subtiri de cascaval afumat

Sare afumata de Himalaya

Tarhon uscat

Faina

Ulei de masline “sansa” ( a doua storsura de masline )

30 ml distilat din caise

1 lingura miere de mana


Preparare:



Ceea ce este nu veti putea inlocui cu absolut nimic, este apa minerala carbogazoasa de la Aqua Carpatica. Iar ca sa va vina in intampinare, Aqua Carpatica a creat de curand Aqua Scanner, o aplicatie care va va ajuta sa aflati printr-un simplu click, ce apa consumati voi si cei dragi voua. Mai multe detalii, va invit sa descoperiti aici: www.aquascanner.ro.

Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Aqua Carpatica, Rulouri din pui umplute cu dovlecei, cascaval afumat & puré din pastarnac cu mar si puré picant din morcovi











Si pana data viitoare, alegeti sa traiti sanatos!



Acest material a fost creat pentru Aqua Carpatica si daca doriti sa aflati mai multe despre aceasta apa, va invit pe www.aquacarpatica.ro

#img_25

Rulouri din pui umplute cu dovlecei, cascaval afumat & puré din pastarnac cu mar si puré picant din morcovi

Retete > Carne > Rulouri din pui umplute cu dovlecei, casc …

sus