Red Mojito este o bautura care se inspira din cocktailul alcoolic Mojito, atat de placut de toata lumea. Pentru ca vin sarbatorile si pentru ca aceste delicioase cocktailuri pot fi consumate si iarna, vin la voi cu aceasta propunere delicioasa pentru cei carora nu le plac tariile sau pentru cei care doresc sa serveasca o bautura aperitiv sublima.

Red Mojito este un cocktail din categoria Long Drink. Preparat cu lime, zahar, frunze de menta, rom si sifon, varianta pe care v-0 propun eu, avand in in plus zmeura proaspata care face ca acest cocktail sa devina putin mai dulce, dar si mai gustos.
Istoria originii Mojito-ului este destul de controversata si in versiunile sale moderne, este modificat si adaptat in baza gusturilor si a tarii in care este preparat. In reteta originala de pilda, se utilizeaza rom negru si este utilizata “Hierba buena”, o menta care creste spontan in Cuba.
Ingrediente pentru 2 pahare:
1 lime
2 linguri zahar brun
16 frunze de menta
12 boabe zmeura
80 ml rom Havana Club maturat 3 ani
Sifon cat este nevoie
Cuburi de gheata sau fulgi de gheata, dupa plac
Preparare:
- Spalam lime-ul, il taiem in 4 bucati pe lung si eliminam filamentul alb. Facem aceasta operatiune pentru a evita ca bautura noastra sa aiba un gust amarui. Trecem bordura paharelor sub apa rece si le bagam apoi in zahar brun, astfel va fi mai gustoasa bautura, dar va arata si mai frumos.
- Asezam doua bucati de lime in fiecare pahar, adaugam peste lime cate 1 lingura de zahar brun si zdrobim bine cu ajutorul ustensilului de zdrobit fructe. Daca nu dispuneti de acesta, puteti folosi si o lingura din lemn. Zdrobim lime-ul pana cand obtinem un lichid semi dens. Luam frunzele de menta si le strangem usor intre maini sau pur si simplu, putem face gestul de aplaudare. Aceasta operatiune va face ca menta sa isi lase toata aroma ei minunata.
- Nu facem aceasta operatiune cu zdrobitorul, intrucat vom obtine un coktail amarui!
- Adaugam boabele de zmeura si le apasam usor cu zdrobitorul de fructe, dar cu atentie ca sa nu stoarcem menta! Daca credeti ca nu puteti face acest lucru, atunci va sfatuiesc sa apasati pe boabele de zmeura, separat intr-un alt pahar sau pe o farfuriuta si le adaugati ulterior in paharul cocktailului.
- Adaugam gheata sau daca va place mai mult, fulgi de gheata. Putem obtine fulgi de gheata daca nu avem aparat, zdrobind intr-un stergar de bucatarie curat, cateva cuburi de gheata.
- Adaugam deasupra romul si ulterior, sifonul. Putem inlocui sifonul cu apa minerala carbozagoasa, dar este mai bun cu sifon.
- Amestecam bine cu ajutorul unei lingurite lungi de cocktail, facand miscari circulare de jos in sus.
- Decoram paharul cu foi de menta.
Pentru a obtine un Red Mojito si mai gustos, putem adauga si alte fructe rosii, ca de pilda coacaze rosii, afine sau capsuni.

Putem realiza si un Red Mojito analcolic, inlocuind romul alb cu sifon sau apa tonica.
Ca sa fim siguri ca am obtinut un cocktail delicios, il gustam inainte de servire si pentru a vedea daca il dorim mai dulce, mai alcolic sau mai putin alcolic. Dozele de zahar si de rom, le putem modifica in functie de gusturile noastre.
Fructele mele din cocktail sunt de la Teamfresh Horeca!
Romul Havana Club maturat 3 ani, il puteti achizitiona aici