Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Prosecco Doc Rosé Brut Serena 1881

Istorii enogastronomice > Prosecco Doc Rosé Brut Serena..

Craciunul bate la usa, au mai ramas putine zile si imi permit sa vin la voi, cu o recomandare , in ceea ce priveste bautura. Este acea bautura care nu trebuie sa lipseasca din frigider in zilele ce urmeaza!

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gusturi, serena 1881, prosecco, Prosecco DOC Rosé brut serena 1881, aperitiv, istorii oenologice, prosecco italian, prosecco conegliano, parmashop, parmafood, parmafood group distribution, vin spumant, vin bun, bauturi fine, bauturi pentru sarbatori, bauturi italiene, istorii gastronomice, recomandari proseccoSerena 1881 s-a nascut in anul implinirii a 140 de ani de la infiintarea companiei. Acest proiect isi are radacinile in valorile pe care compania le-a dus mai departe cu mandrie, timp de 5 generatii. Vorbim despre traditie, dragoste pentru teritoriu, transparenta, durabilitate si nu in ultimul rand, calitate. Si tocmai din cele 5 generatii, ia nastere o linie de produse care inchid in sine, timp si design.

In facto, sticla in sine a acestui brand, este inconjurata intr-un element circular care reprezinta experienta profunda a familie Serena, de-a lungul secolelor. Noua linie a sticlelor ce sunt sub acest brand, a fost creata in colaborare cu Academia de Arte Frumoase din Venetia, pentru a celebra excelenta din Veneto si arta in toate formele sale.

Serena 1881,  reprezinta expresia personalitatii familiei Serena, pentru ca spun ei “sunt alegerile pe care le facem in fiecare zi factorii care ne determina.” Aduc asadar pe mesele noastre, un vin bogat in independenta valori. Iata de ce fiecare sticla este o descoperire a gustului si a elegantei!

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gusturi, serena 1881, prosecco, Prosecco DOC Rosé brut serena 1881, aperitiv, istorii oenologice, prosecco italian, prosecco conegliano, parmashop, parmafood, parmafood group distribution, vin spumant, vin bun, bauturi fine, bauturi pentru sarbatori, bauturi italiene, istorii gastronomice, recomandari prosecco

Familia Serena a explorat si cu aceasta ocazie, originile sale care o trimit inapoi in timp, in Venetia. In anul 1390, documentele scrise referitoare la familia Serena, ne spun ca la acea vreme facea parte din nobilimea venetiana si ca se remarca printr-o activitate antreprenoriala, si-anume arta sticlariei.

Prin urmare, cu Serena 1881, compania doreste sa se intoarca la origini, acolo unde totul avea sa inceapa.

Serena Wines 1881 este situata in inima regiunii Prosecco a Italiei, la o aruncatura de bat de Conegliano, un tinut de care este legat puternic, dupa cum ne indica si resedintele sale istorice imprastiate printre dealurile brodate cu podgorii. Compania, dintotdeauna cu conducere familiara, a ajuns la a patra generatie cu Giorgio Serena si la a cincea generatie cu fiul sau Luca Serena care este acum la carma companiei. Familia, se lauda cu o traditie seculara in lumea vinului, combinata cu o profunda pasiune oenologica si tenacitate in munca de zi cu zi.

Respectul legilor viniculturii a fuzionat de-a lungul timpului cu innovatia si legatura puternica cu teritoriul, asa cum numai venetienii stiu s-o faca.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gusturi, serena 1881, prosecco, Prosecco DOC Rosé brut serena 1881, aperitiv, istorii oenologice, prosecco italian, prosecco conegliano, parmashop, parmafood, parmafood group distribution, vin spumant, vin bun, bauturi fine, bauturi pentru sarbatori, bauturi italiene, istorii gastronomice, recomandari proseccoMai jos va aduc o scurta sinteza a Serena Wines 1881, in ani:


Si-acum sa va prezint, vinul pe care vi-l recomand astazi: Prosecco DOC Rosé Brut!

Este un vin de o culoare roz pal stralucitor. Are un perlage vioi si o spuma persistenta, arome intense cu note florale de flori albe si rosii, insotite de note fructate precum marul, para si ca note de varf, fructe rosii, precum capsunile si zmeura. Gustul este unul proaspat, iar pe cerul gurii ramane placut si armonios.

Este produs in quantum de 88& din soiul de struguri Glera si 12% Pinot Noir, prevenienta strugurilor fiind din provincia Treviso, Padova, Venezia si Pordenone. Are denominatie DOC si are un continut de 11% alcool. Este indicat ca bautura asociata aperitivelor si in general felurilor de mancare usoare, precum pestele. Temperatura de servire recomandata este de 6-7 grade C.

Va sugerez in functie de ocazia cu care serviti acest Prosecco, sa il serviti alaturi de un platou cu branzeturi mixte, asa cum vedeti in fotografiile mele.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gusturi, serena 1881, prosecco, Prosecco DOC Rosé brut serena 1881, aperitiv, istorii oenologice, prosecco italian, prosecco conegliano, parmashop, parmafood, parmafood group distribution, vin spumant, vin bun, bauturi fine, bauturi pentru sarbatori, bauturi italiene, istorii gastronomice, recomandari proseccoCred ca am reusit sa va fac pofta de Prosecco Doc Rosé Brut Serena 1881, pe care il puteti acizitiona la doar un click distanta aici

Si daca va grabiti, aveti toate sansele sa beneficiati de ofertele Parmashop, referitoare la Prosecco Serena 1881, ca de exemplu Pachetul Prosecco Serena 1881, 2 sticle + 1 sticla gratis!

Si nu uitati sa consumati cu responsabilitate!

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gusturi, serena 1881, prosecco, Prosecco DOC Rosé brut serena 1881, aperitiv, istorii oenologice, prosecco italian, prosecco conegliano, parmashop, parmafood, parmafood group distribution, vin spumant, vin bun, bauturi fine, bauturi pentru sarbatori, bauturi italiene, istorii gastronomice, recomandari prosecco
#img_25

sus