Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie
Sunt de acord
Suntem in plin sezon al fructelor pe care trebuie sa le consumam neaparat, nu doar pentru ca ne fac bine ci si pentru ca sunt extrem de delicioase. Personal, consum foarte multe fructe si da, am norocul sa le pot consuma la mosie direct din livada.
Dar daca ne dorim un desert, putem transforma fructele intr-un dulce pe putin spus fabulos!
Aceasta prajitura o putem prepara pentru desert, mic dejun sau dejun. Datorita gustului delicat si parfumat, copiii o vor indragi, dar deopotriva si cei mari! Putem utiliza fructele care ne plac cel mai mult dar pastrand proportiile retetei si incercand sa asociem fructe care se potrivesc cu laptele de cocos.
Ingrediente pentru o tava cu dimensiunile 20 x 32 cm
220 g faina alba
120 g unt de 82% grasime 55 g faina cocos
130 g zahar tos 40 g amidon din cartofi sau de porumb 4 oua 200 ml lapte de cocos Blue Dragon 10 g praf de copt 50 g di merisoare 500 g piersici 250 gr prune si corcoduse
Preparare:
Pentru a pregati prajitura noastra cu fructe proaspete, incepem prin a tapeta o tava dreptunghiulara cu diametrul de 20 cm X 32 cm, unsa usor cu ulei si cu hartie de copt udata cu apa rece si storsa.
Cu ajutorul unui mixer de bucatarie, amestecam untul si zaharul, pana cand obtinem o compozitie omogena. Adaugam rand pe rand ouale si lucram compozitia, pana cand va fi absorbit bine, toate ouale. Ulterior, adaugam laptele de cocos, apoi putin cate putin, faina amestecata cu amidonul si cu praful de copt.
Acum putem adauga jumatate din fructe, dar vom amesteca compozitia de aceasta data, cu o spatula, astfel fructele noastre vor ramane intregi. Daca utilizam fructe care au samburi, ii eliminam pe acestia din urma!
Varsam compozitia in tava si asezam deasupra compozitiei, celalalta jumatate de fructe.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade, static si dam tava la cuptor pentru circa 35 minute. Pentru a nu gresi, verificam cu proba acului daca prajitura noastra este gata. Datorita continutului de unt si lapte de cocos care este foarte gras, prajitura trebuie sa ramana umeda in interior.
Cand va fi gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si abia atunci o vom presara cu zahar pudra simplu, fara vanilie. In acest fel vom putea sa ne bucuram de aromele fructelor, scoase in evidenta de laptele de cocos.
Prajitura cu lapte de cocos si fructe proaspete
Prajitura cu lapte de cocos si fructe proaspete
Retete>Desert>Prajitura cu lapte de cocos si fructe ..