Astazi vin la voi cu o alta propunere delicioasa, pentru cei carora nu le place carnea de porc sau de vita, sau pentru cei care vor sa schimbe ceva in meniul de sarbatori. O friptura cu multe arome dar foarte simpla de realizat. Cu o crusta fabulos de aromata, friptura noastra va ramane suculenta si frageda inauntru, datorita cantitatii mari de unt folosita in prepararea crustei.

Sa nu credeti ca am exagerat cu usturoiul, veti vedea ca gustul final, va fi unul echilibrat si extrem de gustos!
Putem prepara aceasta friptura cu ocazia sarbatorilor ce vin, sau cu orice alta ocazie de sarbatoare sau un pranz in familie.

Ingrediente pentru 4 persoane:
Un piept de curcan de circa 1 kg
130 gr unt nesarat, la temperatura camerei
2 capatani de usturoi taiate in doua
3 capatani de usturoi, tocat marunt
1 lingura mustar de calitate
1 lingura rozmarin proaspat maruntit
2 lingurite salvie proaspata maruntit
2 lingurite maiorana proaspat maruntit
1 lingurita oregan proaspat maruntit
2 lingurite sare mediteraneana
1 lingurita piper gri, proaspat macinat
Coaja si zeama de la 1 lamaie
Supa din oase de curcan circa 150 ml
100 ml vin alb sec
Alte ingrediente:
16 cartofi noi Teamfresh
8 baby morcovi Teamfresh
Aceste ingrediente, le vom aseza alaturi de carne, dupa primele 50 de minute. Le vom potrivi de sare, dupa ce le scoatem din cuptor!
Alte ingrediente:
500 gr varza de Bruxelles Teamfresh
Ulei extravirgin de masline
Ardei iute uscat
Un strop de otet din vin alb
Sare mediteraneana
Preparare:
- Primul lucru pe care il vom prepara, va fi supa din oase de curcan, supa pe care o putem prepara si cu 1 zi inainte. In cazul in care nu aveti oase de curcan, preparati supa din oase de pui sau preparati o supa vegetala.
- Pregatim o tava de cuptor pe care o tapetam cu aluminiu alimentar. Peste tava, asezam un gratar din inox pe care il vom unge cu putin ulei, astfel carnea nu se va lipi de gratar.
- Spalam pieptul de curcan si il uscam cu ajutorul unui stergar de bucatarie curat. Pentru a nu se deforma carnea in cuptor, o vom lega cu sfoara alimentara si deocamdata, o punem deoparte.
- Tocam marunt usturoiul, tocam marunt verdeata, radem coaja de lamaie si le adaugam toate intr-un bol, impreuna cu sarea, piperul, mustarul si zeama de lamaie. Daca nu aveti piper gri, puteti utiliza piper alb, apoi adaugam untul la temperatura camerei si le amestecam cu ajutorul unei spatule, pana cand vom obtine o compozitie omogena.
- Ungem cu acest unt aromatizat, pieptul de curcan, absolut pe toate partile. Este o operatiune un pic antipatica, dar veti vedea ca merita.
- Amestecam supa din oase de curcan cu vinul alb si adaugam un polonic dina ceste, in tava tavetata cu aluminiu. Alaturi de carne, adaugam si cele doua capatani de usturoi, taiate in doua.
- Preincalzim cuptorul la 165 de grade static si cand acesta va fi cald, dam carnea la cuptor, timp de 55 minute pentru inceput. Dupa acest timp, deschidem cuptorul si adaugam cartofii noi si morcovii necondimentati.

- Atentie: Vom deschide cuptorul, de fiecare data cand dorim sa mai adaugam amestecul de supa cu vin! Nu stropim carnea cu acest amestec, ci punem cate un polonic in tava de sub carne.
- Potrivim temperatura la 170 de grade pentru inca 40 minute.
- Intre timp, fierbem varza de Bruxelles in apa, timp de 15 minute. O scurgem si o asezam intr-o oala cu apa rece, astfel ii dam soc termic si isi va pastra culoarea. Scurgem varza de Bruxelles, o potrivim de sare, fulgi de ardei iute, stropim cu ulei extravirgin de masline si putin otet din vin alb.
- Scoatem friptura din cuptor si o lasam sa se odihneasca, circa 15 minute inainte de a o felia.
- Intre timp, filtram sosul din tava si il punem deoparte, este fabulos sa stropim feliile de friptura cu acest sos.
- Servim friptura din piept de curcan insotita de cartofii noi, baby morcovi si salata din varza de Bruxelles.
