De fiecare data cand prepar cate o reteta noua din ingredientele de la mosie, imi spun: cat de norocoasa sunt! Gustul si aromele sunt atat de diferite si de bune, incat iti vine sa gatesti non stop.

Pana la reteta, vreau sa va scriu cateva cuvinte despre fasolea alba de Spania, cea din care am preparat reteta mea de astazi si asta pentru ca aud din ce in ce mai des ca fasolea ne face rau, samd. Ei bine nu! Nu ne face rau, dimpotriva.
Pe numele sau in latina “Phaseolus vulgars” are un continut ridicat de proteine vegetale (26%) si aminoacizi (70%). Este saraca in grasimi (1,5%) asadar vorbim de o hrana perfecta. Bogata in vitaminile din grupa B, in special bogata in acid folic, fosfor, potasiu, fier si calciu, acesta din urma fiind foarte util in alimentatia din perioada menopauzei si a sarcinii. Prezenta lecitinei, face ca fasolea sa fie in aliment ce ajuta in preventia eccesului de colesterol in sange. Acest tip de fasole este bogata si in fibre ce au ca menire curatarea sistemului digestiv si combaterea constipatiei. Totodata, fasolea alba contine multe minerale, printre care cel mai important este molibdenul, acesta fiind mineralul care ajuta organismul sa se elibereze de sulfiti.

Un lucru important de stiut despre fasolea alba, este ca se gaseste printre ingredientele principale ale dietei impotriva colesterolului.
Un alt avantaj este pretul de achizitie, asta insemnand ca putem oricand sa preparam un pranz delicios, cu un buget mic.
Datorita gustului delicat, aceasta fasole poate fi utilizata si in salate delicioase. Eu am preparat astazi un fel de mancare de fasole, imbogatita cu morcovi, rosii decojite, arome si pulpe de pui dezosate. A iesit ceva delicios care desigur nu a durat prea mult.
Ingrediente:
300 gr pulpe de pui dezosate
350 gr fasole boabe proaspata
2 cepe rosii
4 morcovi
1 cutie rosii decojite Mutti
Ulei extravirgin de masline
Sare
Thymian
Preparare:
- Spalam ingredientele, le curatam; ceapa o taiem Julienne iar morcovii in rondele. Le calim la foc mic in ulei extravirgin de masline. Intre timp, curatam fasolea, o spalam si o fierbem in oala cu presiune, circa 20 de minute. O scurgem si o adaugam prajelii preparate anterior impreuna cu rosiile decojite, pe care le zdrobim manual. Taiem pulpele dezosate in bucati mici si dupa circa 20 minute, adaugam bucatile de carne, potrivim de sare, acoperim vasul in care preparam mancarea si fierbem inca 20 de minute. Abia la final, adaugam Thymianul cat sa ii dea mireasma preparatului.

Eu am utilizat noua mea tigaie Myria din aliaj de aluminiu, care pe langa ca este fabuloasa, mai este si frumoasa foc! O putem utiliza pe orice sursa de caldura, de la clasicul gaz, la plita electrica, inductie si ceramica. Toate produsele din set au distributie uniforma a energiei, asta inseamna un timp redus de gatit si mai mult timp pentru voi, in plus puteti gati fara ulei. Tigaia Myria face parte dintr-un set pe care il puteti gasi aici
Acest preparat il putem servi si rece.