Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie
Sunt de acord
Astazi, va aduc un preparat tare drag mie, fara de care nu exista duminica de Pasti. Bunica mea Ilona le prepara si cu alte ocazii, fiind un preparat rece fin si delicios care se preteaza unui aperitiv, dar si unui bufet rece. Baza retetei este cea a oualor umplute Cazino. Eu le-am preparat fara aspicul care se adauga sosului.
Haideti sa le preparam impreuna reteta!
Ingrediente:
6 oua intregi
Fierbem ouale tari, scurgem apa si le asezam sub jet de apa rece timp de cateva minute, astfel ne va fi usor sa le curatam de coaja.
Ingrediente pentru crema de oua:
Galbenusurile fierte
1 lingura rasa de mustar fin
2 linguri de maioneza de casa
1 lingurita patrunjel verde tocat
Un varf de cutit pulbere de nucsoara
Piper alb macinat dupa gust
Sare dupa gust
Preparare crema de oua:
Taiem pe lung ouale fierte si scoatem cu atentie, galbenusurile. Luam o strecuratoare de supa si pasam galbenusurile de ou intr-un bol, astfel crema noastra, va fi fina si fara cocoloase.
Adaugam restul ingredientelor, amestecam bine pana cand obtinem o crema omogena.
Ingrediente pentru sos:
200 gr maioneza de casa
3 linguri smantana de gatit
25 ml vin alb sec
15 ml zeama de lamaie
1 lingura rasa mustar fin
1 lingurita zahar pudra
Piper verde macinat dupa gust
Sare dupa gust
Preparare sos:
Adaugam ingredientele intr-un bol si le amestecam cu ajutorul unui tel. Gustam si daca este nevoie, mai adaugam putina sare.
Asamblare oua:
Putem umple jumatatile de oua cu crema, atat cu lingurita, cat si cu un poche. Le umplem si le asezam pe un tocator udat cu putina apa, cu partea in care este crema in jos.
Cand le-am umplut pe toate, preparam platoul pe care le vom servi. Putem sa le asezam pe pat de salata verde asa cum am procedat eu sau le putem aseza direct pe platou. Varsam deasupra sosul. Eu le-am presarat cu putin patrunjel verde tocat, cu fulgi de ardei iute si cu cate o bucatica de coaja de lamaie. Le asezam la rece.
Nota:
Daca avem musafiri, calculam jumatate de ou de persoana, intrucat aperitivul va contine si alte preparate
Grija mare cu nucsoara, puneti fix cat am mentionat in reteta si veti vedea ce gust minunat confera cremei de ou. Folosita in cantitati mai mari, poate fi otravitoare.
Crema de oua care ne ramane, o putem folosi la sandwich-uri
Daca ne ramane sos, il putem utiliza de pilda cu cartofi fierti, astfel obtinem un alt aperitiv sau cu rulouri din sunca de Praga.