Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Pentru ca in Romania iubim ouale umplute, astazi va aduc o reteta altfel, fata de ceea ce cunoastem noi traditional. De origine, reteta este din Piedmont, eu doar am schimbat-o putin.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, oua umplute cu crema de ton, aperitive, aperitive bune, aperitive delicioase, retete cu oua, oua umplute, meggle, smantana meggle, retete delicioase, bucate delicioase, aperitiv, aperitiv din oua, delicios, oua, sos











Aceste oua umplute se prepara foarte usor! O reteta simpla, cu un gust placut si un impact vizual, remarcabil.

Reteta originala prevede filet de ansoa (hamsii) pe care eu l-am inlocuit cu maioneza si in plus, am preparat un sos pentru servire care se potriveste de minune! Ingredientele sunt simple si usor de gasit, actorul principal al retetei fiind oul.

Acest preparat contine ingrediente consistente si poate fi considerat un aperitiv hranitor.  Per total, ouale contin multe proteine, grasimi nesaturate, saruri minerale si multe vitamine, printre cele mai importante fiind cele din grupa B si K2.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, oua umplute cu crema de ton, aperitive, aperitive bune, aperitive delicioase, retete cu oua, oua umplute, meggle, smantana meggle, retete delicioase, bucate delicioase, aperitiv, aperitiv din oua, delicios, oua, sos











Pe de alta parte, ouale au un continut mare de colesterol, asadar va sfatuiesc sa nu consumati mai mult de 2 jumatati de ou de persoana, din acest aperitiv cu atat mai mult cu cat stim ca pe mesele de sarbatoare vor fi multe aperitive.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, oua umplute cu crema de ton, aperitive, aperitive bune, aperitive delicioase, retete cu oua, oua umplute, meggle, smantana meggle, retete delicioase, bucate delicioase, aperitiv, aperitiv din oua, delicios, oua, sos










Ingrediente:

5 oua

1 conserva de ton 80 gr

4 masline verzi gigante

5 bucati capere

1 lingura si jumatate maioneza de casa. Reteta o gasiti aici

½ legatura patrunjel verde tocat marunt

Zeama de lamaie fix 2 picaturi

Otel din vin alb fix 2 picaturi

Piper negru macinat dupa gust

Sare dupa gust


Preparare crema de ton:


Ingrediente pentru sos:

100 gr maioneza de casa

3 linguri smantana de 20% grasime Meggle

20 ml vin alb sec

10 ml zeama de lamaie

½  lingura rasa mustar fin ( nu iute!)

½  lingurita zahar pudra

Piper negru macinat dupa gust. Eu am utilizat piper Telichery care este foarte aromat.

Sare dupa gust


Preparare sos:


Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, oua umplute cu crema de ton, aperitive, aperitive bune, aperitive delicioase, retete cu oua, oua umplute, meggle, smantana meggle, retete delicioase, bucate delicioase, aperitiv, aperitiv din oua, delicios, oua, sos











Daca iubiti ouale umplute, gasiti si alte retete aici  

Retete > Aperitive > Oua umplute cu crema de ton

#img_25

Oua umplute cu crema de ton

sus