Astazi vin la voi cu o alta propunere delicioasa pentru sarbatorile ce vin sau pentru orice alta ocazie, alaturi de cei dragi.

Nu va speriati cand va uitati pe listele de ingrediente, reteta este destul de simpla de preparat, daca veti respecta pasii.
Musafirii mei au ramas uimiti de savoarea si aspectul acestui preparat, haideti sa il preparam si impreuna!
Ingrediente pentru 6 persoane:
1200 gr muschi filé de porc (proaspat)
1 ceapa mare taiata in doua
1 catel mare de usturoi
4 crengute rozmarin proaspat
Circa 2 linguri ulei extravirgin de masline
½ pahar vin alb sec
Sare dupa gust
Piper gri dupa gust
Sfoara alimentara
Preparare carne:
- Spalam carnea si o uscam bine cu ajutorul unui stregar curat de bucatarie. O legam cu sfoara alimentara, astfel incat sa nu se deformeze in timpul prepararii. Potrivim de sare si piper.
- Intr-o cratita antiaderenta incalzim uleiul extravirgin de masline si prajim carnea pe toate partile, la capac, la foc mic. In cratita adaugam si ceapa, usturoiul si crengutele de rozmarin. Dupa ce am prajit carnea uniform pe toate partile, adaugam vinul si lasam sa fiarba circa 30 minute cu capac, la foc mic.
- Trecut acest timp, scoatem carnea din tigaie, o asezam pe hartie absorbanta si o lasam sa se raceasca.

Ingrediente pentru aluat:
200 gr faina din grau dur remacinat La Molisana
120 gr faina cu multe proteine
1 lingura ulei extravirgin de masline
1 lingurita sare
Pentru activarea drojdiei:
1 lingurita drojdie uscata activa
½ jumatate lingurita zahar
150 ml apa calduta
Preparare aluat:
- Activam drojdia timp de circa 10 minute. Asezam pe o masa de lucru ingredientele si in mijloc, varsam drojdia activata. Fiind vorba despre o cantitate mica, vom lucra aluatul manual, timp de 10-12 minute. Asezam aluatul intr-un bol presarat cu faina, acoperim cu un stergar curat si lasam sa dospeasca, la temperatura camerei, timp de 40 minute.
- Daca va intrebati de ce am ales sa utilizez faina din grau dur remacinata La Molisana, raspunsul meu este pe cat se poate de simplu: este singura faina de acest fel de pe piata romaneasca. Am preparat pizza, paine, focaccia, japoneze din aceasta faina si rezultatul este fantastic.
- Este singura faina, care permite preparatelor mele sa ramana pufoase si la doua zile dupa preparare, in plus, culoare galbui-aurie pe care o confera datorita procedeului de macinare, este unica!
- Asadar, aveam nevoie de un astfel de aluat pentru crusta muschiului filé si nu vroiam aluatul de patiserie, vroiam ceva nou dar care sa fie delicios si sa arate si bine pe platoul de servire.

Ingrediente sos rodie:
Zeama de la 1 portocala
1 rodie mare
30 ml sirop concentrat de rodie
1 lingura miere de albine
1 lingurita rasa amidon alimentar
30 ml apa
Preparare sos rodie:
- Curatam rodia si alegem boabele acesteia intr-un bol. Intr-o tigaie mica, punem zeama de portocala, siropul concentrat de rodie si mierea de albine. Potrivim focul la mediu, punem capac peste tigaie si fierbem circa 15 minute. Amestecam amidonul alimentar cu apa pana cand devine omogena compozitia, fara cocoloase si o adaugam in sos. Amestecam cu grija si fierbem fix 5 minute.
Ingrediente pentru servit:
Sparanghel fiert
Baby broccoli fiert
Esalota preparata in sosul in care am preparat carnea.
Pentru uns:
1 galbenus de ou.
Preparare:
- Dupa ce a trecut timpul de dospire al aluatului, il asezam pe masa de lucru si intindem un dreptunghi, putin mai mare decat marimea bucatii de carne deja gatita. Asezam carnea pe aluat si o inchidem (adunam aluatul in partea inferioara). Din aluatul care ne-a ramas, formam trei “cosite” pe care le impletim si pozitionam impletitura, pe partea superioara a aluatului. In dreapta si stanga impletiturii, facem increstaturi in aluat, cu ajutorul unei lame sau al unui cutit foarte ascutit.
- Ungem aluatul cu galbenus de ou.
- Asezam intr-o tava, o bucata de hartie de copt, asezam deasupra carnea in aluat si dam la cuptor preincalzit la 185 de grade static, timp de 40-45 de minute, in functie de cuptorul fiecaruia.

Si ca de obicei, sparanghelul, baby broccoli si esalota sunt de la TeamFresh Horeca care aduce cele mai gustoase legume, fructe si zarzavaturi pentru industria Horeca!